Finančni trgi

Prispevki

Goldman Sachs svetuje: stavite na Brazilijo … v nogometu

Goldman Sachs svetuje: stavite na Brazilijo … v nogometu
May 29
10:02 2014

Indeks SBI TOP je v sredo pri 789 točkah dosegel najvišjo raven po aprilu 2010. Ob kakšni uspešno končani privatizacijski zgodbi bi lahko videli nadaljnjo rast.

"Vlagatelji imajo spet razloge za zadovoljstvo. Spodbuden je tudi večji promet pri najpomembnejših delnicah. Že nekaj časa opažamo povečano povpraševanje, hkrati pa ni večjih prodajalcev, zato borza jezdi na valovih privatizacijskih pričakovanj in optimističnega razpoloženja, ki vsak dan privabi nekaj novih vlagateljev.

Določene delnice imajo glede na analitske ocene še nekaj prostora za rast, vendar lahko v splošni evforiji, ki bi jo lahko sprožila kakšna večja zaključena privatizacijska zgodba, vlagatelji v svojih pričakovanjih pretiravajo in tržne cene delnic lahko tudi precej presežejo ocenjene vrednosti," je za MMC povedal Uroš Ožbolt iz Alte.

Ste rojeni pod srečno zvezdo, ki zna napovedati rast borz?

ECB pripravlja dodatne ukrepe

Evropske borze v upanju, da bo Evropska centralna banka naslednji teden še dodatno zrahljala denarno politiko, nadaljujejo pohod proti novim rekordom. Ker grozi deflacija, naj bi osrednja banka 5. junija še znižala ključno obrestno mero in uvedla negativne obresti za poslovne banke, ki pri ECB-ju čez noč "skladiščijo" denarne presežke.

Zadnji podatki kažejo, da so poslovne banke aprila podjetjem v primerjavi z istim mesecem lani dodelila 1,8 odstotka manj posojil, vendar je bil padec nižji kot mesec prej. A za gospodarstvo to vsekakor ni dober podatek.

Več si preberite na RTVslo.si

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce