Finančni trgi

Prispevki

Talci NLB so… davkoplačevalci!

Talci NLB so… davkoplačevalci!
March 02
07:58 2012

Če menedžer zapravlja denar zasebnega lastnika, me ne moti. Me niti ne boli. Boli me, če zapravlja moj denar. Če to počne nekaznovano, pa me razbesni.

Slovenija je talka NLB , ki je celotno obdobje tranzicije bila talka politike. Talci NLB smo tako davkoplačevalci, ki smo vanjo v zadnjih petih letih dali že 400 milijonov evrov, pa to ne zadošča niti polovici njenih potreb.

Talci NLB so 116 tisoč brezposelnih, kajti če bi država namesto v banko denar namenila za njihovo dodatno izobraževanje, danes morda ne bi tako brezupno gledali, kje najti možnost za zaposlitev. Talci NLB so mlade družine, ki bi rade kupile novo ali večje stanovanje, a si ga ne morejo privoščiti, ker banka raje drži od propadlih gradbincev zasežena prazna stanovanja, kot da bi jih poslala na trg.

Koliko varnosti nam lahko nudijo banke?

Njeni talci so podjetniki, ki ne spadajo v noben posvečen politično-bančni krog, niso odvisni od subvencij in pogodb z državnimi ustanovami, temveč služijo svoj denar na trgu ‒ talci so zato, ker delajo pošteno, zaradi česar so v slabšem položaju od politično privilegirane konkurence.

Več na finance.si

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce