Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Snap deležen kritik na Twitterju, delnice krepko navzdol

Snap deležen kritik na Twitterju, delnice krepko navzdol
April 18
06:31 2017

Delnice družbe Snap so včeraj izgubile 1,5 odstotka vrednosti, potem ko se je družba soočala z kritiko po izjavi direktorja družbe, ki je dejal, da rast v državah kot sta Indija in Španija ni njihova prioriteta, ker gre za "revni" državi. Padec vrednost je dovoljšen, da so delnice na dobri poti k dosegi najnižje ravni v zadnjem mesecu. To je slabo znamenje po več kot 3 milijarde evrov vredni javni kotaciji, ki je bila največja splavitev tehnološke družbe v zadnjih treh letih.

Swatch in Apple v novi pravni bitki

Uporabniki Twitterja, ki so se odločili za uporabo hashtaga #boycottsnapchat so zahtevali odstranitev aplikacije Snapchat potem, ko je bilo v dokumentih razkrito, da je izvršni direktor Snapa, Evan Spiegel, leta 2015 dejal, da ni zainteresiran za dajanje prednosti rasti v Indiji in Španije, ker gre za revni državi.

Pravni dokument vložen na sodišču v Los Angelesu zadeva trditve v tožbi, ki jo je vložil delavec, ki je družbo zapustil leta 2015. Pri družbi Snap so sicer tožbo označili za reklamno potezo.

"Ta aplikacija je samo za bogate ljudi. Ne želim, da se razširimo v revne države, kot sta Indija in Španija," naj bi domnevno dejal Spiegel. "Te besede je napisal nezadovoljni bivši zaposleni. Hvaležni smo za našo Snapchat skupnost v Indiji in po vsem svetu," so v izjavi zapisali pri Snapu.

Snapchat je aplikacija, ki je priljubljena med ljudmi mlajšimi od 30 let, vendar so vlagatelji kritični nad počasno rastjo števila uporabnikov. Hkrati so pri družbi že opozorili, da morda nikoli ne bodo postali dobičkonosni.

Vrednost delnic se je včeraj znižala za 29 centov na 19,9 dolarja. Delnice družbe so od najvišje vrednosti izgubile že 26 odstotkov in ostajajo 17 odstotkov nižje od cene ob splavitvi.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce