Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Snapchat še naprej posluje z izgubo, delnice potopljene

Snapchat še naprej posluje z izgubo, delnice potopljene
November 08
08:28 2017

Lastnik aplikacije Snapchat, družba Snap je sporočila, da so prizadeva preoblikovati svojo aplikacijo za pošiljanje sporočil, medtem ko se trudi pritegniti nove uporabnike in ustvariti dobiček. Delnice podjetja so v torek izgubile veliko vrednosti, saj je družba v zadnjem četrtletju poročala o izgubi v višini več kot 400 milijonov dolarjev (345 milijonov evrov).

Hkrati so poročali o nižjih prihodkih od pričakovanj in manjši rasti števila uporabnikov. Po besedah Snapchata naj bi nove spremembe olajšale uporabo aplikacije, hkrati pa naj bi ta postala bolj kompatibilna s telefoni, ki uporabljajo operacijski sistem Android.

Broadcom objavil ponudbo za prevzem družbe Qualcomm

A hkrati so že opozorili, da bi lahko bilo prehodno obdobje polno težav. "To je tveganje, ki smo ga pripravljeni sprejeti, saj verjamemo, da bo dolgoročno koristno za naše poslovanje," je dejal 27-letni izvršni direktor družbe, Evan Spiegel.

Snapchat je sicer odgovoren za navdušenje nad izginjajočimi sporočili med najstniki.

A vse bolj se družba srečuje z močno konkurenco iz strani večjih omrežij, kot sta Facebook in Instagram, ki sta uvedla podobne funkcije.

Učenje iz napak

Iz družbe Snap so sporočili, da so imeli v zadnjem četrtletju povprečno 178 milijonov dnevnih uporabnikov aplikacije, kar je 3 odstotke več kot v prejšnjih treh mesecih. Podjetje je vlagateljem sporočilo, da so v četrtletju ustvarili skoraj 208 milijonov dolarjev prihodkov, kar predstavlja na letni ravni rast v višini 62 odstotkov. To predstavlja 1,17 dolarja prihodka na uporabnika, medtem ko je Facebook istočasno ustvaril več kot 5 dolarjev prihodkov na uporabnika.

Hkrati so se oglasov na Snapchatu znižale. Poleg tega pa je družba poročala tudi, da so izgubili skoraj 40 milijonov dolarjev zaradi presežnih zalog njihovih izdelkov Spectacles - sončnih očal s snemalnimi zmogljivostmi, ki so se med uporabniki izkaza za manj priljubljeno od pričakovanj.

"Iz tega se učimo in načrtujemo, da se bomo takšnim napakam v prihodnosti izognili," je dejal Spiegel.

Vrednost delnic Snapchata se je po uradnem zaprtju borz hitro znižala za več kot 17 odstotkov in padla pod 13 dolarjev. To je podaljšalo niz padanja vednosti, ki se je začel kmalu po splavitvi delnic družbe, s katerimi se je začelo trgovati letos marca pri začetni ceni 17 dolarjev.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce