Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

SoftBank nadaljuje z velikimi vlaganji, tokrat v ameriški startup WeWork

SoftBank nadaljuje z velikimi vlaganji, tokrat v ameriški startup WeWork
August 25
07:40 2017

Startup podjetje iz New Yorka, WeWork, ki je pomagalo pri revolucionarnem razvoju koncepta skupnega pisarniškega prostora je dobilo 4,4 milijarde dolarjev sredstev iz strani dveh velikih investicijskih skupin.

Japonski telekomunikacijski in tehnološki velikan, Softbank bo v ameriški družbi kupil delež v vrednosti 3 milijard dolarjev. Naložba sledi predhodno napovedani naložbi Softbanka v višini 1,4 milijarde dolarjev, za financiranje širitve podjetja WeWork v Aziji. Nekaj od naložb b družba izvedla prek svojega sklada Vision.

Delnice Softbanka najvišje v zadnjih dveh desetletjih

Sklad je investicijsko vozilo, ki se osredotoča na nastajajoče tehnologije, ki jih podpirajo subjekti kot so Apple, Foxconn in Savdski državni sklad. WeWork ima trenutno skoraj 1 milijon kvadratnih metrov pisarniških prostorov v 16 državah sveta. Nepremičnin nimajo v svoji lasti temveč jih daje v podnajem posameznikom in drugim podjetjem.

Masajoši Son, izvršni direktor Softbanka, je dejal: "WeWork spodbuja razvoj najnovejših tehnologij in svojih lastniških podatkovnih sistemov, z namenom radikalnega preoblikovanja načina dela ljudi." Podjetja sicer niso natančno sporočila kolikšen delež naložbe bo prišel neposredno iz strani SoftBanka in koliko bo prispeval njihov sklad Vision.

Prav tako so zavrnili komentar o tem kašen delež v družbi WeWork, bo imel sedaj SoftBank. Upravnemu odboru družbe se bosta sicer pridružila dva predstavnika japonske skupine.

SoftBank je v družbo WeWork marca vložil 300 milijonov dolarjev, kar os takrat označili kot uvod v večjo povezanost.

Sklad Vision ima sicer na razpolago več kot 93 milijard dolarjev sredstev. Sklad je pred tem svoja sredstva vložil v družbe kot je indijsko spletno trgovsko podjetje Flipkart, podjetje za izdelavo robotike, Brain Corp in startup družbo Plenty, ki se ukvarja z vertikalno pridelavo kmetijskih izdelkov.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce