Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Število smrtnih žrtev v letalskih nesrečah se je lani prepolovilo

Število smrtnih žrtev v letalskih nesrečah se je lani prepolovilo
January 03
07:30 2020

Število ljudi, ki so umrli v nesrečah velikih komercialnih letal se je po navedbah študije v letu 2019 zmanjšalo za več kot 50 odstotkov. Lani je tako v nesrečah umrlo 257 ljudi, medtem ko je bilo v letu 2018 zabeleženih 534 smrtnih primerov.

Število se je znižalo kljub odmevni nesreči letala Boeing 737 Max v Etiopiji v marcu. Zmanjšanje sledi splošnemu trendu v panogi, ki je v zadnjih letih kljub povečanemu letalskemu prometu doživela strm upad števila smrtnih nesreč.

V letu 2019 se je tako zgodilo 86 nesreč velikih komercialnih letal, vključno z osmimi nesrečami v katerih je prišlo do smrtnih izidov, zaradi česar je umrlo 257 ljudi. Marca je v nesreči letala Ethiopian Airlines umrlo 157 ljudi, kar predstavlja približno 60 odstotkov vseh lanskih smrtnih primerov.

Tesla naj bi od kitajskih bank spet prejela veliko posojilo

Po navedbah v poročilu se je tako ena smrtna žrtev med leti velikih komercialnih letal zgodila na vsakih 5,58 milijona letov.

Lansko leto je bilo "eno od najbolj varnih za komercialno letalstvo ", so zapisali na spletnem mestu za sledenje letalskih nesreč, Aviation Safety Network.

Nasprotno je bilo v letu 2018 zabeleženih 160 letalskih incidentov, med njimi 13 z smrtnim izidom, v katerih je življenje izgubil 534 oseb.

Najvarnejše leto za svetovno komercialno letalstvo je bilo sicer 2017. V tem letu niso zabeležili nobene smrtne nesreče med potniškimi letali na reaktivni pogon, edini dve nesreči pa sta vključevalo manjši letali z pogonom na turbopropelerje, ki sta zahtevali 13 smrtnih žrtev.

V študiji so sicer vključeni tako potniki, letalska posadka, kot tudi tisti na tleh, ki so mrli za posledicami letalskih nesreč. Letala vključena v študijo zajemajo tipe letal, ki jih uporablja velika večina letalskih potnikov po vsem svetu.

Na drugi strani študija ne zajema majhnih letal, ki se uporabljajo za kratke lete in nekaterih manjših turbopropelerskih letal.

Študija hkrati ne beleži nesreč, ki vključujejo vojaške lete, učne lete, zasebne lete, tovorna letala in helikopterje.

Varnost letalskih potnikov se je sicer lani znašla v sojo žarometov po dveh odmevnih nesrečah letal Bpeing 737 Max v kratkem zaporedju. Oktobra leta 2018 je namreč v nesreči letala tega tipa družbe Lion Air v Indoneziji umrlo vseh 189 ljudi na krovu. Po nesreči že omenjenega letala Ethiopian Airlines pet mesecev kasneje so se letalski regulativni organi odločili za prizemljitev celotne flote letal tega tipa, ki še vedno velja.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce