Finančni trgi

Prispevki

Japonske delnice spet blizu 15 letnim rekordnim vrednostim

Japonske delnice spet blizu 15 letnim rekordnim vrednostim
April 08
07:41 2015

Vrednost japonskih delnic se je danes spet približala 15 letnim rekordom, potem ko se je Japonska centralna banka odločila, da ohrani svoj program za nakup sredstev v prizadevanjih za spodbuditev gospodarske rasti, nedotaknjen.

Indeks Nikkei 225 na borzi v Tokiju je tako pridobil 0,4% vrednosti in dosegel 19,723.42 točke.

Centralna banka ohranja svojo politiko nespremenjeno vse od razširitve obsega spodbud v lanskem oktobru, s čimer želijo omejevati učinek padajočih cen nafte in zmanjševati njihov negativni vpliv na japonsko rast.

Hong Kongški borzni indeks Hang Seng je danes pridobil 2,4% vrednosti in po štiridnevnem premoru dosegel nivo 25,874.53 točke.

Japonska spet vse bližje deflaciji

Vlagatelji so pozdravili špekulacije, da se bo Ameriška centralna banka zelo verjetno odločila za kratkoročni odlog dvigovanja obretsnih mer, potem ko so se podatki o ustvarjenih novih delovnih mestih prejšnji teden izkazali za razočaranje.

Vrednost delnic kitajskih družb CNR in CSR, ki izdelujeta vlake, so včeraj po regulativni odobritvi združevalnih načrtov objavljenih v decembru, poskočile za kar 33%. Trgovanje z delnicami omenjenih družb je bilo sicer od 30 marca ustavljeno.

Medtem je indeks na borzi v Šanghaju izgubil 1,04% in končal pri vrednosti 3,920.22 točke, potem ko je včeraj dosegel najvišjo vrednost po marcu leta 2008.

Avstralski borzni indeks S&P/ASX 200 je danes pridobil 0,4% vrednosti in dosegel 5,949.50 točke. Južno Korejski borzni indeks Kospi pa je sledil z podobno 0,44% rastjo in dosegel vrednost 2,056.05 točke.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce