Finančni trgi

Prispevki

V januarju klaverno, takšne izgube ni bilo od maja 2012

V januarju klaverno, takšne izgube ni bilo od maja 2012
February 03
08:58 2014

Potem ko so delnice v New Yorku v četrtek prekinile petdnevni negativni niz, so se v petek spet obrnile navzdol. Več kot petodstotna januarska izguba indeksa Dow Jones je slab obet za preostanek leta.

Takšne mesečne izgube Wall Street ne pomni od maja 2012. Ker je januar pogosto dober kazalnik, kako se bodo do konca leta gibale vrednosti delnic, so vlagatelji zaskrbljeni, da bo po visoki lanski rasti, ko so delnice največjih ameriških družb v povprečju pridobile skoraj 30 odstotkov, letošnje leto popolnoma drugačno.

V 116-letni zgodovini indeksa Dow Jones je januar v kar 75 odstotkih primerov pravilno nakazal smer za prihodnjih enajst mesecev. Po letu 1970 je Dow Jones januarja 28-krat pridobival in kar 26-krat je bil tudi ob koncu istega leta v pozitivnem območju.

Tudi odlični rezultati za Wall Street niso dovolj

Kar 11 odstotkov so izgubile Amazonove delnice, potem ko je največji spletni trgovec na svetu razočaral z rezultati zadnjega četrtletja.

Preberi več na Rtvslo.si

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce