Finančni trgi

Prispevki

Tajkuni bi od slabe banke lahko spet odkupili izčrpana podjetja

Tajkuni bi od slabe banke lahko spet odkupili izčrpana podjetja
January 24
08:45 2014

DUTB, na katerega sta NLB in NKBM že prenesla glavnino slabih terjatev, Abanka pa še čaka na zeleno luč iz Bruslja, kot kaže, že aktivno upravlja nekatere od težavnih posojil.

Čeprav uradnih informacij o tem, katere terjatve so sploh prenesene in po kakšni diskontni ceni, še ni, čaka se namreč na spremenjeni zakon o dostopu do informacij javnega značaja, v javnosti krožijo namigi, da naj bi z nekaterimi podjetji Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) že sprejela dogovore o moratoriju oziroma reprogramu posojil.

Neuradno naj bi se iz NLB-ja in NKBM-ja med drugim na tako imenovano slabo banko že prenesla milijarda evrov težkih terjatev bank do finančnih holdingov.

BitCoin povezan z organiziranim kriminalom?

Po poročanju Dnevnika naj bi terjatve prenesli z družb kot so Zvon Ena Holding v stečaju (167,9 milijona evrov), Zvon Dve Holding v stečaju (115,2 milijona evrov), Sava (101,1 milijona evrov), ACH (67,4 milijona evrov), CG Invest v stečaju (59,3 milijona evrov), DZS (51,6 milijona evrov), Avtotehna (46,4 milijona evrov), Istrabenz (44,3 milijona evrov) in Vipa v likvidaciji (30,8 milijona evrov).

Več si preberite na RTVslo.si

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce