Finančni trgi

Prispevki

Tako hudo, da bi diplomanti bi lupili tudi krompir?

Tako hudo, da bi diplomanti bi lupili tudi krompir?
July 10
07:24 2012

Mladi v Sloveniji vstopajo na trg dela, ki jim ne ponuja veliko. Možnosti za zaslužek je malo, za zaposlitev še manj. Mnogi študenti se po razočaranju nad (ne)zmožnostjo zaposlitve po zaključeni diplomi odločijo, da bodo raje nadaljevali študij (in podaljšali mladost), kot da bi takoj poskusili svojo srečo s prvo službo.

Takšno spoznanje pogosto doleti predvsem študente in diplomante družboslovnih študijskih smeri.

10 najpogostejših napak iskalcev zaposlitve

"Nisem natančno vedela, kaj naj po končani diplomi. Iz izkušenj starejših študentov sem vedela, da zaposlitev na tem področju zelo primanjkuje. Tako sem se za podiplomski študij odločila tudi zato, da 'resno življenje' še za nekaj časa odložim in podaljšam obdobje študentskih let, ki so na nek način zelo brezskrbna, poleg tega pa tako nisi 'brezposeln', temveč študent, in imaš neko svoje mesto v družbi," pravi 30-letna Ajda, diplomantka filozofske fakultete, ki trenutno opravlja doktorski študij. Delovne dobe še nima.

Več na dnevnik.si 

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce