Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Tata Steel napovedala velika odpuščanja v Evropi

Tata Steel napovedala velika odpuščanja v Evropi
November 19
07:26 2019

Tata Steel načrtuje, da bo v svojem evropskem poslovanju odpustila kar 3000 delavcev, s čimer se želijo prilagoditi "hudim razmeram" na mednarodnem trgu jekla. Podjetje se želi tako osredotočiti na izdelke večje vrednosti, so dejali, pri čemer so dodali, da ne bodo zapirali nobenih tovarn.

Približno dve tretjini zmanjšanja delovnih mest bo v administraciji so še dodali.

Napoved prihaja potem, ko je bila poleti blokirana njihova združitev z nemškim tekmecem Thyssenkrupp. Vodstvo družbe je sicer upalo, da bi združitev znižala njihove stroške poslovanja.

FT Quant brez vstopnih stroškov do konca meseca novembra

"Danes poudarjamo pomembne predloge za gradnjo finančno močnega in trajnostnega evropskega podjetja," je dejal izvršni direktor Tata Steel v Evropi, Henrik Adam. "Načrtujemo, da bomo spremenili način skupnega delovanja, s čimer želimo omogočiti boljše sodelovanje in hitrejše odločanje. To nam bo pomagalo postati samo oskrbni in denarno pozitivni ob najresnejših tržnih razmerah v dolgem obdobju, kar nam bo omogočilo pot k ogljikovo nevtralni prihodnosti."

Evropsko podjetje trenutno zaposluje približno 20,000 delavcev in je v lasti matične indijske družbe Tata.

Največ od te delovne sile je zaposlenih v britanski jeklarni Port Talbot, kjer dela 8385 ljudi. Gospodarski minister Walesa je pri tem dejal: "Iščemo nujen pogovor s Tato, saj želimo ugotoviti, kaj to pomeni za delavce v Walesu in kako lahko podpremo prizadete zaradi te objave."

Prejšnji teden je Kitajska družba Jingye s krovno skupino British Steel podpisala dogovor o investiciji 1,5 milijarde evrov za reševanje britanskega proizvajalca jekla. Pri družbi so dejali tudi, da bodo "ohranili na tisoče delovnih mest v ključni temeljni industriji za Veliko Britanijo," vseeno pri tem niso natančno navedli koliko delovnih mest bo ohranjenih.

British Steel zaposluje približno 4000 ljudi, podjetje pa od maja naprej vodi vlada, saj se družba nahaja v stečaju.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce