Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Tehnološki sklad Softbanka izplaval iz negativnega območja

Tehnološki sklad Softbanka izplaval iz negativnega območja
November 09
07:05 2020

Japonska tehnološka družba Softbank je v ponedeljek poročala o okrevanju njihovega mamutskega sklada z imenom Vision, saj naložbeni portfelj ni več v negativnem območju, zahvaljujoč širokemu vzponu delnic tehnoloških družb.

Vision sklad, ki je v 83 zagonskih podjetij vložil sredstva v višini 75 milijard dolarjev, je ob koncu septembra imel sredstva v višini 76,4 milijarde dolarjev, so sporočili iz družbe.

Izvršni direktor Softbanka, Masajoši Son je opustil operativni dobiček iz metrike uspešnosti, pri čemer je kot razlog navedel prehod skupine stran od vodenja podjetij v vlaganje v tehnologije.

Ameriško gospodarstvo je v tretjem četrtletju zabeležilo rekordno rast

Japonski konglomerat se je medtem odločil za odprodajo svojih osnovnih naložb, kot je delež v kitajskem spletnem trgovcu Alibaba in domačem telekomunikacijskem podjetju SoftBank Corp, da bi zbrali potrebna sredstva za spopad z pandemijo kitajskega korona virusa.

Nekaj od svojega denarja so porabili tako za odkup delnic, kot tudi za vlaganje v delnice in kapitalske izvedene finančne instrumente, ki kotirajo na ameriškem trgu, s čimer so želeli uloviti val rasti delnic tehnoloških podjetij.

Odkupi so njihove delnice pognali do novih rekordnih vrednosti, vseeno pa je vztrajna vrzel med tržno kapitalizacijo SoftBanka in vrednostjo njihovega premoženja, pustila za sabo razočarane vodilne, ki sedaj preučujejo možnosti za odhod iz borze in privatizacijo družbe.

Na drugi strani družba načrtuje uvrstitev nove podjetja na borzo, s katerim želijo privabite naložbe, ki niso povezane z njihovim Vision skladom, kar je znamenje vračanja zaupanja, po nizu slabih naložb, ki so pretresle prihodke družbe, je še sporočil vir blizu družbe.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles