Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Tesla bo za povečanje dobičkonosnosti odpustila 9 odstotkov svoje delovne sile

Tesla bo za povečanje dobičkonosnosti odpustila 9 odstotkov svoje delovne sile
June 13
06:17 2018

Pri Tesli so sporočili, da nameravajo odpustiti 9 odstotkov svoje delovne sile, kot del prestrukturiranja, namenjenega zmanjšanju stroškov in povečanju donosnosti. Odpuščanja pri izdelovalcu električnih avtomobilov, prihajajo v obdobju, ko si prizadevajo za povečanje proizvodnje svojega modela 3 in ustvarjanje četrtletnega dobička v letošnjem letu.

Pri družbi so sporočili, da bodo med več kot 3000 odpuščenimi predvsem plačani delavci, vključno z delavci, ki proizvajajo njihove avtomobile.

Daimler prisiljen v odpoklic vozil z nezakonito programsko opremo

Izvršni direktor družbe Elon Musk je dejal, da je bilo zmanjšanje števila delovnih mest "težka odločitev". Tesla je sicer ob koncu lanskega leta zaposlovala več kot 37,000 ljudi.

"Glede na to, da Tesla v zadnjih skoraj 15 letih na letni ravni ni nikoli dosegla dobička, ta očitni ni tisto, kar nas motivira," je zapisal v elektronskem sporočilu zaposlenim in objavi na Twitterju.

"Kar nas vodi je naše poslanstvo, da pospešimo svetovni prehod na trajnostno, čisto energijo, vendar tega cilja ne bomo nikoli dosegli, dokler ne bomo končno pokazali, da smo lahko trajnostno donosna družba."

Prejšnji mesec je Musk dejal, da načrtuje obsežno reorganizacijo, ki bi znižala upravljavsko strukturo družbe. V sporočilu prek emaila je dejal, da so odpuščanja namenjena odpravljanju podvojenih vlog, zato ne pričakuje, da bodo imela vpliv na proizvodno sposobnost podjetja.

Analitičarka pri družbi Autotrader, Michelle Krebs je dejala, da odpuščanja ne prihajajo kot presenečenje. "Jasno je, da je Tesla pod velikim pritiskom, da končno ustvari dobiček in to poizkuša storiti z zmanjševanjem števila zaposlenih," je dejala.

"Pomembno je tudi, da družba ne zmanjšuje proizvodnih delovnih mest v času, ko je prednostna naloga povečanje proizvodnje modela 3."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce