Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Tesla je v prvem četrtletju pridelala visoko izgubo

Tesla je v prvem četrtletju pridelala visoko izgubo
April 25
05:21 2019

Tesla je poročala o izgubi, ki je v prvih treh mesecih letošnjega leta dosegla kar 702 milijona dolarjev, poleg tega pa je družba napovedala, da bodo izgubo zabeležili tudi v drugem četrtletju. Proizvajalec električnih avtomobilov in baterij je hkrati napovedal, da naj bi se v tretjem četrtletju ponovno vrnili k ustvarjanju dobička.

Družba je marec končala z gotovinskimi rezervami v višini 2,2 milijarde dolarjev, kar je 1,5 milijarde dolarjev manj kot v prejšnjem četrtletju, kar je predvsem posledica plačilnih obveznosti povezanih z obveznicami, v višini 920 milijonov dolarjev.

Donald Trump je izrazil podporo Harley Davidsonu pri težavah z evropskimi carinami

Podjetje sicer še naprej napoveduje, da bodo v letošnjem letu dobavili med 360,000 in 400,000 vozil.

"Ko bo vpliv višjih dobav in znižanja stroškov začel popolnoma učinkovati, pričakujemo v tretjem četrtletju vrnitev k dobičkonosnosti", hkrati pa pri družbi napovedujejo tudi "bistveno zmanjšanje izgube" v drugem četrtletju.

"Glede na manj kot bleščeč trend dobičkonosnosti pri proizvodnji avtomobilov, najbrž ni presenetljivo, da se je družba za iskanje prihodkov obrnila nazaj k tehnologiji in drugim potencialnim virom dobička," je dejal analitik iz družbe Hargreaves Lansdown, Nicholas Hyett.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je sicer v torek dejal, da bo imelo podjetje do leta 2020 na cestah svoje samovozeče "robotaksije". Ob zavezi je podjetnik hkrati napovedal prihod izboljšanega čipa za nadzor samodejne vožnje.

Musk je poleg tega novinarjem povedal, da pričakuje, da bodo regulativni organi na nekaterih področjih odobrili vožnjo avntonomnih vozil. Dodal je: "Zelo sem prepričan v napoved splavitve avtonomnih robotaksijev v prihodnjem letu."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce