Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Tesla je v zadnjem četrtletju dostavila rekordno število vozil

Tesla je v zadnjem četrtletju dostavila rekordno število vozil
July 03
05:23 2019

Tesla je v zadnjem četrtletju dostavila rekordno število vozil, s čimer so odgovorili na več mesecev trajajoča vprašanja glede povpraševanja po luksuznih električnih avtomobilih. Po uradnem zaprtju borze so delnice družbe pridobile 7 odstotkov vrednosti.

Družba sicer ni komentirala dobička, ki se jim še naprej izmika, vseeno pa bi lahko robusten obseg dobav podjetju pomagal k hitrejšemu premiku razpoloženja med vlagatelji, ki je v zadnjih mesecih zašlo v težave. Pred včerajšnjo rastjo vrednosti delnic, so te v letošnjem letu tako izgubile približno tretjino vrednosti.

Ne ozirajoč se na zaskrbljenost glede povpraševanja, ki je družbo preganjala vse leto, so pri Tesli dejali, da so naročila v drugem četrtletju presegla dobave, kljub temu, da se je davčni dobropis za kupce električnih vozil v tem obdobju zmanjšal.

Ameriška zvezna davčna olajšava v višini 7500 dolarjev se je ob koncu lanskega leta prepolovila, z julijem pa se je znižala na 1875 dolarjev, ob koncu leta pa bo v celoti ukinjena.

Amazon bo v Franciji zaposlil dodatnih 1800 delavcev

"Verjamemo, da smo v dobrem položaju za dodatno rast proizvodnje in dobav v tretjem četrtletju," je v izjavi dejala družba.

Tesla je tako v četrtletju dostavila 77,550 avtomobilov modela 3, ki je najnovejše vozilo družbe in njihova osnovna strategija za rast. Dobave vseh modelov so se v četrtletju povečale za 51 odstotkov na 95,200 vozil, od tega je bilo 17,650 modelov S in X.

Glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk je večkrat dejal, da bi lahko družba v drugem četrtletju dostavila rekordno število avtomobilov in premagala dosedaj rekordnih 90,700 dostavljenih vozil iz lanskega zadnjega četrtletja.

Torkove številke so družbi pomagale zmanjšati bolečino težavnega prvega četrtletja, v katerem so se dostave vozil krepko znižale, podjetje pa je zabeležilo tudi izgubo v višini 702 milijonov dolarjev.

To slabo četrtletje, ki je predvsem posledica logističnih vprašanj v mednarodnih pristaniščih Tesle in padca ameriških naročil ob prepolovitvi davčnega dobropisa, je vzbudilo zaskrbljenost, da je Tesla že v celoti izkoristila omejen trg za visokocenovna električna vozila.

Kljub pozitivnim podatkom o dobavah v drugem četrtletju, pa je analitik iz družbe Wedbush, Dan Ives opozoril, da je "ostaja Wall Street še naprej skeptičen".

Povpraševanje in dobičkonosnost bosta ostali glavni gonilni sili pri pridobivanju Teslinih delnic v prihajajočem četrtletju, je dejal Ives in pri tem nakazal, da izzivi za Teslo še zdaleč niso končani.

Garrett Neslon iz družbe CFRA je ugotovil, da je obseg dobav v drugem četrtletju zelo verjetno spodbudila davčna olajšava, ki se z ¸1.julijem spet zmanjšuje, pri čemer je opozoril, da bi lahko rezultati družbe v tretjem četrtletju spet precej trpeli.

Tesla ni ponovila svoje predhodne napovedi, da bodo v drugem četrtletju ustvarili izgubo, a se nato v tretjem spet vrnili k dobičkonosnosti.

Velik izziv za Teslo je bil, kako učinkovito in hitro dostaviti svoja vozila strankam po vsem svetu. Izboljšan sistem logistike je v drugem četrtletju pri tem precej pomagal, so sporočili iz družbe, a pri tem niso navedli podrobnosti.

V prejšnjih četrtletjih je Tesla zaposlene iz vseh delov družbe preusmerila v pomoč pri dostavi v prizadevanjih, da bi dosegli ciljne dobave. To se je izkazalo za drag in neučinkovit način doseganja ciljev, ki zmanjšuje potencialne stopnje dobička za vsako vozilo.

Družba se je zavezala, da bo v letu 2019 dobavila med 360,000 in 400,000 vozili, kar pa bo po mnenju analitikov zelo težaven cilj za izpolnjevanje.

Na splošno je družba v četrtletju proizvedla 87,048 vozil, kar predstavlja 13 odstotno rast glede na prvo četrtletje. Družba je zadnjem četrtletju izdelala 72,531 modelov 3, kar je precej več od 62,950 izdelanih v prvem trimesečju.

Tesla je dejala, da v prihodnje ob koncu četrtletja ne bodo več razkrivali podatkov o tem koliko vozil je v tranzitu, kar je posledica sprememb v proizvodnji, zaradi katerih je ta številka postala manj pomembna. Ob koncu drugega četrtletja je imela družba v tranzitu 7400 vozil.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce