Finančni trgi

Prispevki

Tesla predstavila cenovno ugoden električni avtomobil

Tesla predstavila cenovno ugoden električni avtomobil
April 01
07:09 2016

Pri Tesli Motors so ob 5.30 po našem času v Los Angelesu razkrili svoj tretji in hkrati najmanjši ter najcenejši avtomobil model 3. Limuzina naj bi v ZDA brez subvencij stala okoli 30 evrskih tisočakov, najmanj zmogljivi model pa od 0 do 100 km/h pospeši v šestih sekundah.

Pri Tesli Motors so model 3 razkrili z velikim pompom, pred številnimi novinarji, ki so se zbrali v Los Angelesu, razkritje pa so lahko ljubitelji Tesle Motors in avtomobilizma v neposrednem spletnem prenosu spremljali po vsem svetu.

Tesla je ob rasti prodaje napovedala nov model

Elon Musk, lastnik Tesle Motors, je veliko prahu dvignil že z napovedjo tretjega električnega avtomobila, za katerega nič kaj sramežljivo trdi, da bo spremenil svet avtomobilizma. Napovedali so tekmeca električnemu BMW-ju i3, ki pa naj bi se z voznimi lastnostmi kosal s športnim BMW M3, s katerim je dimenzijsko zelo podoben.

115.000 vplačil rezervacije, ključi avtomobila pa čez leto in pol

Tudi zato je Musku uspelo to, kar po navadi spremljamo ob prihodu novega iphona na trg, ko ljudje v dolgih vrstah, tudi po več dni, stojijo pred trgovinami, da bi bili prvi, ki bi se lahko pohvalili z novim telefonom. Za nakup modela 3 je treba položiti rezervacijo za skoraj 1.000 evrov, pa čeprav bodo avtomobil začeli kupcem izročati šele konec leta 2017.

Več si preberite na RTVslo.si

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles