Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Tesla se sooča s težavami pri uvozu avtomobilov na Kitajsko

Tesla se sooča s težavami pri uvozu avtomobilov na Kitajsko
March 06
08:03 2019

Tesline pošiljke električnih avtomobilov Model 3 na Kitajsko so bile zadržane, potem ko so se kitajski carinski organi odločili za preklic dovoljenja za uvoz v državo za to vozilo. Potrditev prehoda carine je bila zadržana potem ko so kitajski cariniki odkrili, da so bile nekatere nalepke na vozilih modela tri napačno natisnjene.

Dogodek prihaja samo nekaj tednov zatem, ko je Tesla začela pošiljati svoja vozila na Kitajsko, ki je največji svetovni avtomobilski trg in ključno tržišče za prihodnost te avtomobilske družbe.

Tesla je medtem sporočila, da je "že dosegla rešitev s kitajskimi carinskimi organi". Predstavnik družbe je dejal: "Tesno sodelujemo z njimi, da bi zagotovili nadaljevanje postopka carinjenja teh vozil."

Ameriško gospodarstvo je lani doseglo skoraj 3 odstotno gospodarsko rast

Hkrati so dodali, da prodaja Modela 3 na Kitajskem "ni prizadeta, zato še naprej dostavljamo vozila modela 3, ki so že bila procesirana".

Kljub temu je Daniel Ives, analitik pri družbi Wedbush Securities, dejal: "Prodaja na Kitajskem ima jasne ovire, zato je to opomin na pasti, ko družbe stavijo na rast v tej regiji."

Delnice Tesle so izgubile 1,14% vrednosti in so vredne 282,11 dolarja.

Tesla upa, da jim bo uspelo znižati stroške izdelave in prevoza modela 3, s tem ko bodo avtomobil izdelovali v tovarni v bližini mesta Šanghaj, kjer se je gradnja začela v januarju.

Tovarna, ki je prvi Teslin obrat izven ZDA, naj bi sicer začel obratovati do konca letošnjega leta.

Prejšnji teden je družba hkrati sporočila, da jim je v ZDA ceno modela 3 končno uspelo znižati na 35,000 dolarjev, kar je bilo njihova obljuba pred dvema letoma, to pa jim je uspelo doseči z zaprtjem prodajnih salonov.

Po pričakovanjih naj bi bili cenejši avtomobili na voljo v Evropi in na Kitajskem v naslednjih treh do šestih mesecih.

Tesla je v drugi polovici svojega finančnega leta uspela doseči dobiček, vseeno pa je izvršni direktor družbe Elon Musk dejal, da bo družba v prvem letošnjem četrtletju poročala o izgubi.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce