Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Tesla se spet sooča z ozkimi grli pri proizvodnji avtomobilov

Tesla se spet sooča z ozkimi grli pri proizvodnji avtomobilov
June 26
07:20 2019

Delnice Tesle so v torek izgubile 1,7 odstotka vrednosti, potem ko je spletna stran Electrek poročala, da je proizvajalec električnih avtomobilov v drugem četrtletju v Severni Ameriki do sedaj dostavil 49,000 avtomobilov, kar ogroža njihov ciljni novi prodajni rekord.

Glavni izvršni direktor družbe Elon Musk je prejšnji mesec dejal, da je družba na dobri poti k dostavi rekordnega števila avtomobilov, s čimer bi presegli lansko zadnje četrtletje, v katerem jim je uspelo dostaviti 90,700 vozil.

Obeta se velika združitev ameriških upravljavcev igralnic

Musk je v torek ponovil, da ima podjetje dovolj naročil, da postavi nov rekord po dostavljenih avtomobilih, so sporočili iz Bloomberga.

"Že zdaj imamo dovolj naročil za postavitev novega rekorda, vseeno pa pravi avtomobili še vedno niso na pravih lokacijah," naj bi Musk zapisal v emailu namenjenemu zaposlenim v Tesli.

Pri Electreku sicer niso objavili nobenih številk o mednarodni prodaji družbe v tem četrtletju. V poročilu spletne strani je tako navedeno, da bo ob dodanih številkah na mednarodnih trgih, zlasti na Norveškem in Kitajskem, Tesla precej blizu postavitvi novega rekorda.

Družba ima poleg tega v Severni Ameriki 12,000 dodatnih naročil, kar bi lahko skupno število dostavljenih vozil v Severni Ameriki ob koncu četrtletja dvignilo na 61,000. Poročilo poleg tega navaja, da naj bi Tesla v juniju v Severni Ameriki dostavila 22,000 vozil.

V prvem četrtletju je družba zabeležila 31 odstotni padec dobav, kar je vzbudilo zaskrbljenost glede sposobnosti družbe, da ustvari dobiček in izpolni svoje cilje glede dobave, medtem ko se spopada z vprašanji povezani z dotokom kapitala in obsegom proizvodnje.

Povpraševanje po Teslnih modelih 3 in drugih vozilih se je prav tako povzpelo na vrh seznama zaskrbljenosti vlagateljev v družbo, potem ko je podjetje poročalo o slabem povpraševanju v prvem četrtletju, kot posledici trgovinskega spora med ZDA in Kitajsko.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce