Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Tesla spet zbira nov kapital

Tesla spet zbira nov kapital
August 08
11:25 2017

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla namerava zbrati 1,5 milijarde dolarjev kapitala, s pomočjo katerega bo financirala proizvodnjo svojega novega avtomobila Model 3.

Tesla bo denar zbrala s pomočjo prodaje obveznic profesionalnim vlagateljem in to kljub temu, da ima družba na razpolago 3 milijarde dolarjev gotovine. Družba je poleg tega dejala, da imajo za nov avtomobil, čigar cene se bodo začele pri 35,000 dolarjih, 518,000 prednaročil.

Toyota in Mazda sta združili moči

Začetno proizvodnjo Modela 3 so zagnali v juliju, za prihodnje leto pa so si zadali cilj izdelave 400,000 teh vozil. Tesla, ki hkrati izdeluje tudi baterije in sončne celice, zelo hitro troši svoja sredstva.

Ustanovitelj in direktor družbe, Elon Musk je med uradno predstavitvijo novega avtomobila v juliju dejal, da izdelava novega modela vodila v "šest mesecev pekla", saj bodo poizkušali letos izdelati 100,000 teh vozil v svoji kalifornijski tovarni.

Nekateri opazovalci so napovedali, da bo družba, ki v svoji zgodovini še ni ustvarila dobička, letos porabila vsaj 2 milijardi dolarjev, zato nujno potrebuje dodatna sredstva. Tesline obveznice bodo morale biti poplačane v osmih letih, njihova obrestna mera pa še ni določena.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce