Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Tesla v prvem četrtletju z rekordno prodajo

Tesla v prvem četrtletju z rekordno prodajo
April 03
06:28 2017

Tesla je v prvih treh mesecih letošnjega leta z 25,000 prodanimi vozili zabeležila rekordno prodajo. Pri izdelovalcu električnih avtomobilov so dejali, da je tako rast prodaje v primerjavi z enakim lanskim obdobjem dosegla 70 odstotkov.

Rast predstavlja za ameriško družbo odboj, po težavah v lanskem zadnjem četrtletju, ko so zaradi težav z proizvodnjo zabeležili 9 odstoten padec prodaje.

Tesla razkrila dogovor z kitajsko družbo Tencent

Teslo je bila ustanovljena leta 2003 in je pod nadzorom podjetnika Elona Muska, ki ima v lasti tudi izdelovalca raket, SpaceX.

Prejšnji teden smo poročali, da je 5 odstotni delež v družbi za 1,8 milijarde dolarjev kupila kitajska družba Tencent Holdings. Gre za finančno spodbudo družbi, ki v zadnjem obdobju veliko vlaga v rast proizvodnih zmogljivosti in se bo letos soočila z velikim finančnim zalogajem, v obliki začetka proizvodnje novega avtomobila Model 3.

Gre za avtomobil srednjega razreda, ki ga pri Tesli opisujejo kot njihov "najbolj cenovno ugoden" avtomobil do sedaj, s katerim upajo, da jim bo uspelo prodreti na masovno tržišče.

Model 3 naj bi letos začeli prodajati v ZDA, cene pa naj bi začele od 35,000 dolarjev naprej. To bo precej manj od trenutnih Teslinih modelov - Modela X in Modela S, katerih cene se začnejo pri 70,000 dolarjev.

V prvem četrtletju so pri Tesli dostavili 13,450 avtomobilov Model S in 11,550 avtomobilov Model X.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce