Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Težave za Boeingova letala 737 MAX se še stopnjujejo

Težave za Boeingova letala 737 MAX se še stopnjujejo
June 27
05:28 2019

Ameriški regulativni organi so odkrili morebitno novo napako na Boeingovih letalih tipa 737 MAX, kar o zelo verjetno vrnitev letal v operativno rabo potisnilo dlje v prihodnost. Zvezna uprava za letalstvo (FAA) je sporočila, da je med testi na simulatorju odkrila "potencialno tveganje", vendar pri tem ni razkrila podrobnosti svojih ugotovitev.

Najbolj prodajano letalo Boeinga je sicer prizemljeno že vse od marca, potem ko je pred tem prišlo do dveh tragičnih nesreč. Podjetje trenutno nadgrajuje svojo programsko opremo za preprečevanje izgube vzgona, ki je v središči pozornosti preiskovalcev obeh nesreč.

V tweetu so pri FAA dejali: "Glede najnovejšega vprašanja je postopek FAA namenjen odkrivanju in izpostavljanju potencialnih tveganj. FAA je tako pred kratkim odkrila eno od takšnih potencialnih tveganj, ki jih mora Boeing nasloviti."

FT Quant brez vstopnih stroškov do konca meseca junija

Prejšnji mesec je FAA nakazala, da bi lahko prišla odobritev Boeingovih nadgradenj za letala 737 MAX konec junija. To bi dovoljevalo začetek testnih poletov letala v začetku julija.

Med letalskimi prevozniki se je pred tem pojavljalo upanje, da se bodo lahko letala 737 MAX v redno uporabo vrnila v poletnem času, vendar pa je zdaj časovni razpored premaknjen nazaj do konca tega leta, kar se je zgodilo celo pred objavo zadnjih težav.

Pri Reutersu, ki je prvi poročal o novi težavi so dejali, da je pilot FAA v simulaciji, v kateri je bil aktiviran sistem za preprečevanja izgube vzgona v zraku, potreboval dlje časa za vzpostavitev nadzora nad letalom, ko je bilo pričakovano. Drugi viri so dejali, da je težava povezana z računalniško močjo letala in ali ima procesor dovolj moči, da sledi potrebam sistema.

Pri Boeingu so sporočili, da "tesno sodelujejo z FAA pri varni vrnitvi letal 737 MAX v operativno rabo", pri čemer so popolnoma gotovi, da bo nova programska oprema odpravila težave.

A zdaj naj bi FAA preučila tudi možnost, da gre za vprašanje strojne opreme. Če regulativni organ ne bo zadovoljen s popravkom programske opreme, bo morala družba zamenjati mikroprocesorske enote, kar bi lahko prizemljitev podaljšalo še za nekaj mesecev dlje, kot je bilo sprva načrtovano.

Izguba etiopskega leta ET302 v marcu je bila druga tragična nesreča v petih mesecih v kateri je bilo vključeno letalo 737 MAX. Skoraj identično letalo, v lasti indonezijske družbe Lion Air, je namreč strmoglavilo v morje pred Jakarto, oktobra lani.

Predhodna poročila o obeh nesrečah kažejo, da jih je sprožil sistem nadzora letenja, ki se je sprožil ob napačnem času zaradi okvarjenega senzorja.

FAA je bila deležna veliko kritik zaradi svojega pomanjkljivega nadzora in postopkov certificiranja, ki so letalom MAX omogočili, da leti.

V začetku tega meseca je letalski kapetan Chesley Sullenberger, čigar pristanek letala na reki Hudson v New Yorku je bila ovekovečena v hollywoodskem filmu, pred kongresom dejal, da so "nesreče oprejemljiv dokaz, da sedanji sistem oblikovanja in certificiranja ne deluje".

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce