Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Težave za letala Boeing 737 se samo kopičijo

Težave za letala Boeing 737 se samo kopičijo
June 04
08:22 2019

Boeing je letalske prevoznike opozoril na morebitne napake na krilih nekaterih letal modela 737, vključno z novo generacijo serije 737 MAX, ki je bila prizemljena po dveh tragičnih nesrečah. Podjetje je odkrilo morebitne napake na več kot 300 letalih po vsem svetu.

Deli imenovani krilne letvice pomagajo zmanjšati upor pri vzletu in pristanku letal. Prizadeti deli bi lahko bili bolj dovzetni za prezgodnje odpovedi ali razpoke, so sporočili pri ameriškem letalskem regulativnem organu.

Zvezni organ uprave za letalstvo (FAA) je dodal, da je do vprašanj prišlo zaradi "nepravilnega proizvodnega procesa".

Predsednik in izvršni direktor Boeingovega oddelka za izdelavo civilnih letal Kevin McAllister je v izjavi dejal: "Zavezani smo podpori našim kupcem na vse možne načine, medtem ko odkrivajo in nadomeščajo te potencialno neskladne dele."

Pomembni kitajski bančnik: Trump in Ši bosta težko naredila napredek v trgovinskih pogajanjih

Predsednik in izvršni direktor Boeinga Dennis Muilenburg je za medije sporočil, da se podjetje "najhitreje možno" odziva na te težave in dodal: "Seveda je to nekaj kar obžalujemo, še posebej vpliv, ki ga imajo te težave na naše stranke. Kadarkoli se pojavi novica v zvezi z modelom 737, je to nekaj, kar gre na vrh našega seznama, zato smo na te probleme zelo pozorni."

Novice o potencialno okvarjenih delih krila so na začetku trgovalnega dne sprožile 1,6 odstoten padec vrednosti delnic družbe, vseeno pa so se tekom dneva izgube nekoliko povrnile, tako da so delnice dan zaključile 0,8 odstotka nižje.

Najnovejše težave prihajajo v času, ko se proizvajalec letal sooča s posledicami prizemljitve modelov 737 MAX.

Letala tega tipa so bila prizemljena po vsem svetu potem, ko je v dveh nesrečah skupaj umrlo 346 ljudi, prva nesreča se je zgodila oktobra lani v Indoneziji, druga pa marca v Etiopiji.

Nesreči sta hkrati zmanjšali ugled FAA, ob vprašanjih v zvezi z njihovim nadzorom pri postopku certificiranja letal serije MAX.

Boeing se trenutno ukvarja z izdelavo programske opreme, ki bo omogočila ponovno letenje letal Serije MAX, a sedaj so se pojavile tudi razlike med ZDA in Kanado glede usposabljanja pilotov za programsko opremo po posodobitvi.

Washington verjame, da za izkušene pilote zadostuje usposabljanje prek računalnikov ali tablic, medtem ko želi Ottawa usposabljanje na simulatorjih letenja.

Drugi regulatorji po vsem svetu poizkušajo delovati na usklajenem načrtu po katerem bi se letala serije MAX lahko vrnila k letenju.

 

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce