Finančni trgi

Prispevki

Tovšakova z novo službo

Tovšakova z novo službo
September 14
07:27 2012

Hilda Tovšak, zoper katero teče več kot deset kazenskih postopkov za čas njenega vodenja danes pokojnega Vegrada, naj bi imela novo službo. Za nekdanjega konkurenčnega gradbinca Strabag naj bi pridobivala posle na Balkanu. Zaradi nje bodo imeli posla "za 15 let". V Strabagu je tudi Lidija Žagar, grobarka Gradisa Celje.

Časnik Finance sklicujoč se na svoje vire poroča, da Hilda Tovšak skrbi za pridobivanje poslov avstrijskega gradbenega koncerna Strabag na Balkanu, predvsem v Bosni in Hercegovini. Tovšakova kot tudi vodilni v Strabagu in njegovi izpostavi v Sarajevu tega niso želeli potrditi, a se Finance opirajo na "verodostojen vir", ki se je v preteklosti v Sarajevu s Tovšakovo tudi sestal.

CELOVŠKI DVORI: Tudi 1.750 evrov za kvadratni meter je očitno preveč!

Tovšakova naj bi pri Avstrijcih uživala velik ugled, imela pa naj bi tudi vse potrebno znanje za pridobivanje poslov na Balkanu. "V sodelovanju s Hildo Tovšak bo zanje na tem območju dovolj dela še za vsaj 15 let," je za časnik povedal neimenovani sogovornik. Tovšakova naj bi posle za Strabag pridobivala tudi v Republiki srbski, Srbiji in Črni gori. Avstijsko gradbeno podjetje naj bi sicer po propadu SCT in Primorja že skorajda povsem obvladovalo bosanski trg naročil.

Več na zurnal24.si

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce