Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Toyota in Mazda sta združili moči

Toyota in Mazda sta združili moči
August 07
06:41 2017

Japonska avtomobilska giganta Toyota in Mazda sta se združila pri 1,6 milijarde dolarjev težki investicij za izgradnjo nove tovarne za proizvodnjo avtomobilov v ZDA. Nov proizvodni obrat naj bi letno izdelal 300,000 vozil in zaposloval približno 4000 ljudi.

Ameriški predsednik Donald Trump je odločitev že označil za "odlično naložbo" v ameriško proizvodnjo. Družbi sta se poleg tega dogovorili da bosta združile moči pri razvoju tehnologije električnih avtomobilov, Toyota pa bo kupila 5 odstotni lastniški delež v Mazdi.

Sprememba načrta

V začetku letošnjega leta je Donald Trump dejal, da se bo Toyota soočila z veliki uvoznimi carinami za svoje avtomobile izdelane v Mehiki namenjene za prodajo na ameriškem trgu, če bodo izdelani južno od meje. Med predvolilno tekmo je hkrati obljubil, da bo povečal zaposlenost in proizvodnjo avtomobilov v ZDA.

Ameriško gospodarstvo je v juliju ustvarilo 209,000 novih delovnih mest

Toyota je prvotno načrtovala proizvodnjo novih modelov Corolla v svojem 1 milijardo dolarjev vrednem obratu, ki ga trenutno gradijo v Mehiki, a bodo sedaj proizvodnjo preselili v ZDA.

V novi tovarni bodo izdelovali tudi Mazdin SUV model, družbi pa upata, na začetek proizvodnje v letu 2021. V toyotini tovarni v Mehiki bodo namesto modela Corolla izdelovali Toyotine poltovornjake Tacoma.

Združitev raziskav

Sodelovanje med Toyoto in Mazdo pri razvoju električnih vozil prihaja potem, ko se industrija prilagaja na vse bolj zaostrene predpise glede globalnih izpustov emisij. Tako si je Toyota zadala cilj, da bodo imela vsa njena vozila do leta 2050 ničelne izpuste emisij. Vse več proizvajalcev se tako sooča z velikimi raziskovalnimi stroški, medtem ko iščejo rešitve za izboljšanje avtomobilov na baterije.

Toyota in Mazda hkrati načrtujeta sodelovanje pri razvoju avtomobilske informacijske tehnologije in avtomatizirane funkcije vožnje, potem ko konkurenca vse bolj krepi svoja razvoj samovozečih avtomobilov.

Poleg nakupa 5 odstotnega deleža v Mazdi, bo tudi mazda prevzela manjši lastniški delež v svojem večjem tekmecu. Toyota, ki je največji izdelovalec avtomobilov na Japonskem si sicer že zadnjih nekaj let prizadeva kovati zavezništva z manjšimi domačimi tekmeci.

Tako imajo trenutno že v lasti 16,5 odstotni delež v Subaruju, s katerim imajo tudi razvojno partnerstvo. Tudi s družbo Suzuki si prizadevajo za sklenitev nekaterih oblik sodelovanja pri razvoju in oskrbi z deli, s čimer želijo izkoristi njihove izkušnje na nastajajočih azijskih trgih.

Chris Richter iz družbe CLSA je dejal: "Z nakupom 5 odstotnega deleža je Toyota mazdo izločila iz prostega trga, kjer bi se nekega dne lahko obrnila zoper njih."

Dogovor je dober tudi za Mazdo, daj bo družba tako pridobila proizvodne zmogljivosti v ZDA, ki je njen največji trg. Trenutno družba vsa prodana vozila v ZDA uvaža iz svojih tovarn na Japonskem in v Mehiki. Poleg tega podobno kot njihovi drugi japonski tekmeci nima ustreznih sredstev za samostojen razvoj električnih vozil.

Janet Lewis iz družbe Macquarie Securities je dejala: "Mazda potrebuje električno tehnologijo. V preteklosti so svojo pozornost preusmerili na izgradnjo bolj učinkovitih motorjem na notranje izgorevanje, a vse bolj jasno postaja, da je za uspeh na svetovni ravni potreben dostop do tehnologije električnih vozil."

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce