Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Toyota v prvem poslovnem četrtletju z 8,7 odstotno rastjo dobička

Toyota v prvem poslovnem četrtletju z 8,7 odstotno rastjo dobička
August 02
05:47 2019

Toyota Motor je v petek objavila, da so v prvem poslovnem četrtletju zabeležili 8,7 odstotno rast dobička v primerjavi z enakim lanskim obdobjem, kar je posledica rahlega povečanja svetovne prodaje vozil in izboljšav ko gre za stroške trženja.

Trump napovedal obdavčitev skoraj celotnega kitajskega izvoza v ZDA

Največji japonski proizvajalec avtomobilov je tako v četrtletju od aprila do konca junija ustvaril dobiček v višini 6,17 milijarde evrov, kar je rast glede na lani, ko je bilo dobička za 5,67 milijarde evrov in bolje od napovedi, ki so povprečno, napovedovale dobiček okrog 5,8 milijarde evrov.

Vseeno je družba napoved za letni dobiček iz poslovanja iz prej napovedanih 21,2 milijarde evrov, znižala na 20 milijard evrov, saj pričakujejo, da bo močnejši jen vplival na obseg dobička. Nova napoved je precej nižja od pričakovanj analitikov, ki so povprečno napovedali dobiček v višini 21,7 milijarde evrov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce