Finančni trgi

Prispevki

“Trg vzajemnih skladov se je v Sloveniji ustavil”

“Trg vzajemnih skladov se je v Sloveniji ustavil”
February 04
07:59 2011

"Trg vzajemnih skladov se je po letu 2008 v Sloveniji praktično zaustavil," ocenjuje predsednik uprave NLB Skladov Kruno Abramovič.

Po več kot 300-milijonskih neto odlivih v letu 2008 so namreč lani vsi domači vzajemni skladi zbrali za le 12,4 milijona evrov neto prilivov, kar je celo tretjino manj kot leta 2009.

Na drugi strani pa so se razmere na razvitih trgih že popravile, prilivi v evropske in ameriške sklade pa se približujejo predkriznim ravnem. Samo v prvih enajstih mesecih minulega leta so imeli evropski vzajemni skladi za okoli 200 milijard evrov neto prilivov, približno 250 milijard dolarjev neto prilivov pa so v prvih desetih mesecih minulega leta imeli vzajemni skladi v ZDA.

Več na dnevnik.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce