Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Trgi čakajo na poročila o zaslužkih velikih ameriških korporacij

Trgi čakajo na poročila o zaslužkih velikih ameriških korporacij
April 12
06:44 2019

Azijske delnice so v petek izgubljale na vrednosti, saj se je začela zaskrbljenost pred začetkom sezone objave korporativnih zaslužkov ameriških podjetij povečevati. Svoje je dodala tudi osnovna zaskrbljenost glede napovedi svetovne gospodarske rasti, ki je zasenčila nekatere pomirjujoče ameriške gospodarske podatke.

Najširši indeks azijskih delnic brez Japonske je tako danes upadel za 0,1 odstotka, potem ko so bili vlagatelji zadržani pri sklepanju poslov. Kljub široki slabosti v regiji, saj so kitajski bluečipi danes izgubili 0,8 odstotka vrednosti, so višje kitajske cene železove rude pripomogle k rasti glavnega avstralskega borznega indeksa, ki je pridobil 0,7 odstotka vrednosti.

Glavni japonski borzni indeks Nikkei je danes zabeležil 0,5 odstotno rast.

Glavni tržni strateg pri družbi CMC Markets Michael McCarthy je dejal, da so trgi v "stalnem vzorcu", medtem ko čakajo na kitajske trgovinske podatke in sezono objave zaslužkov ameriških podjetij.

Azijski borzni indeksi so se umaknili iz rekordnih nivojev

Višji tržni analitik pri družbi GAIN Capital Matt Simpson je dejal, da bi sprememba obnašanja centralnih bank, skupaj z močnim napredkom pri trgovinskem sporazumu med ZDA in Kitajsko lahko pomagala podpirati delniške trge v prihodnjih tednih.

Mlačna uspešnost azijskih delniških trgov sledi razburkani trgovalni seji na Wall Streetu, ki je večje indekse pustila blizu izhodiščnih nivojev, k čemur je najbolj prispevala zaskrbljenost glede zaslužkov podjetij in zaskrbljenostjo zaradi upočasnitve svetovnega gospodarstva, ki je omejevala dobičke izhajajoče iz pozitivnih ameriških gospodarskih podatkov.

Indeks Dow Jones je tako upadel za 0,05 odstotka, medtem ko je indeks S&P 500 trgovalni dan zaključil na izhodiščnih nivojih. Na drugi strani je tehnološki indeks Nsadaq izgubil 0,21 odstotka vrednosti.

Pričakovanja o močni upočasnitvi gospodarske rasti v ZDA so omejili podatki, ki kažejo, da se je število Američanov, ki so vložili vloge za nadomestila v primeru brezposelnosti prejšnji teden znižalo na najnižjo vrednost v zadnjih 50 letih.

Medtem je vodja Mednarodnega denarnega sklada Christine Lagarde v četrtek dejala, da pomeni šestmesečni zamik britanskega izstopa iz Evropske Unije izogib "groznemu izidu" Brexita brez dogovora, vseeno pa ne pomeni konec negotovosti glede končnega rezultata.

Na valutnih trgih je ameriški dolar v primerjavi z jenom pridobil 0,1 odstotka vrednosti in dosegel nivo 111,75 jena, medtem ko je evro v primerjavi z dolarjem zrasel za kar 0,36 odstotka in dosegel nivo 1,129 dolarja.

Trgovalci so dejali, da se je povpraševanje po evru okrepilo med japonskimi vlagatelji zaradi špekulacij o prek mejnih tokovih.

Cena nafte znamke Brent je zrasla za 0,28 odstotka na 71,03 dolarja za sod, medtem ko se je cena ameriške lahke nafte povišala za 0,36 odstotka na 63,8 dolarja za sod.

Zlato je ohranilo nespremenjeno ceno, potem ko je v četrtek izgubilo več kot odstotek vrednosti in padlo pod psihološko mejo 1300 dolarjev za unčo. Trenutna cena zlata tako dosega 1292,03 dolarja za unčo.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce