Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • SoftBank po vrsti težav z visokim padcem vrednosti delnic Delnice Japonskega konglomerata Softbank Group so danes izgubile več kot tri odstotke vrednosti, potem ko je veliki tehnološki vlagatelj, v enem dnevu doživel tri razočaranja, vključno s slabim nastopom družbe...
  • Trgi ne najdejo jasne usmeritve Azijske delnice in najpomembnejše valute na svetu so se v četrtek ustavile, da bi zadihale, saj so se trgi bojevali za vzpostavitev smeri v odsotnosti trdnih informacij glede nove različice...
  • Predsednik FED opozarja na negotovost glede inflacije Pojav nove variante kitajske kuge naj bi dvigovala negotovost glede inflacije, je opozoril predsednik Ameriške centralne banke. Naraščajoče okužbe s kitajsko kugo in njena nova različica, predstavljajo nova tveganja za...
  • Direktor Nissana opozarja na nadaljevanje kroničnega pomanjkanja čipov Izvršni direktor Nissana je opozoril, da bi lahko najnovejša različica kitajske kuge dodatno zaostrila kronično pomanjkanje čipov, ki se uporabljajo v proizvodnji avtomobilov. Makoto Učida je tako dejal, da je...
  • Težave Evergranda se stopnjujejo Delnice skupine Evergrande, so med današnjim jutranjim trgovanjem izgubile kar 4,8 odstotka vrednosti, potem ko se je predsednik družbe odločil zmanjšati svoj delež v podjetju, ki je v hudih finančnih...

Trgi sledijo včerajšnjim padcem na Wall Streetu

Trgi sledijo včerajšnjim padcem na Wall Streetu
November 23
07:05 2021

Azijske delnice so v torek izgubile na vrednosti in sledile včerajšnjim padcem na Wall Streetu, saj so trgovalci okrepili svoje stave, da bo v ZDA prihodnje leto prišlo do dviga obrestnih mer, potem ko kaže, da bo dosedanji predsednik Ameriške centralne banke, ustanovo vodil še drugi mandat.

Najširši indeks azijsko-pacifiških delnic izven Japonske je danes upadel za 0,52 odstotka, medtem ko je hongkonški indeks Hanga Seng izgubil 1 odstotek vrednosti. Kitajski referenčni indeks CSI 300 je povrnil začetne izgubi in trgu malenkost nad gladino, na čelu z nepremičninskimi delnicami, potem ko je bilo kitajskim bankam naročeno naj izdajo več posojil za nepremičninske projekte.

Trgi so v nov trgovalni teden vstopili z izgubami

Avstralski indeks ASX299 je posloval bolje od konkurence v regiji in pridobil 0,79 odstotka vrednosti, za kar so bile najbolj zaslužne delnice rudarskih in energetskih podjetij. Japonski trgi so bili danes zaradi praznika zaprti.

Medtem je bil Jerome Powell v ZDA nominiran za drugi mandat na čelu centralne banke, medtem ko bo podpredsednik ustanove Lael Braindard. Novica je sprva spodbudila rast delnic na Wall Streetu, predenj so delnice popoldne izgubile na zagonu, s čemer sta indeksa S&P 500 in Nasdaq padla iz rekordnih nivojev. Dolar je imel včeraj trdno podporo.

Bolj tvegana finančna sredstva, so v zadnjih trgovalnih sejah doživela pretres, za kar je odgovorna rast primerov okužb z kitajsko kugo v Evropi in obnovljeni karantenski ukrepi, kar je uničilo upanje vlagateljev na hitrejše okrevanje potrošnje in gospodarske rasti po vsem svetu.

Odhajajoča nemška kanclerka Angela Merkel je dejala, da je zadnji porast primerov okužb najhujši, ki ga je država doslej doživela, medtem ko je Avstrija v ponedeljek prešla v novo zaporo.

Na surovinskem trgu je zlato pridobilo 0,19 odstotka vrednosti in dosega nivo 1808,4 dolarja za unčo. Cene zlata so bile pod pritiskom, saj je nova nominacija Jeroma Powella spodbudila pričakovanja, da bo centralna banka nadaljevala z zmanjševanjem podpore gospodarstva.

Cene nafte so se znašle v rdečem območju, po kratkem dvigu prejšnji dan , kar je posledica poročil, da bi lahko zavezništvo OPEC+ prilagodilo svoje načrte za povečanje proizvodnje nafte, če velike porabnice sprostijo svoje naftne rezerve ali če bo pandemija kitajske kuge zmanjšala povpraševanje.

Nafta znamke Brent se je danes pocenila za 0,49 odstotka na 79,31 dolarja za sod, medtem ko se je cena lahke ameriške nafte znižala za 0,7 odstotka na 76,21 dolarja za sod.

Ameriško ministrstvo za energetiko naj bi po poročanju Reutresa v torek objavilo posojilo nafte iz strateških rezerv v sodelovanju z drugimi državami.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles