Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Trgi zaradi novih okužb danes v rdečem

Trgi zaradi novih okužb danes v rdečem
June 18
05:59 2020

Azijske delnice in terminske pogodbe na Wall Streetu so v četrtek izgubile na vrednosti, saj je rast novih primerov okužb z kitajskim virusom v ZDA in na samem Kitajskem, kar zmanjšuje upanje na hitro gospodarsko okrevanje po pandemiji.

Terminske pogodbe za indeks S&P 500 so v zgodnji fazi trgovanja upadle za 1,2 odstotka, medtem ko je najširši indeks azijsko-pacifiških delnic izven Japonske izgubil skoraj odstotek vrednosti.

Glavni japonski borzni indeks Nikkei 225 je upadel za 1,3 odstotka, medtem ko je kitajski indeks CSI 300 izgubil 0,1 odstotka vrednosti.

Med včerajšnjim trgovanjem na Wall Streetu je indeks S&P 500 izgubil 0,36 odstotka, medtem ko je tehnološki indeks Nasdaq pridobil 0,15 odstotka, kar je bila posledica večjega povpraševanja po različnih spletnih storitvah zaradi pandemije.

ZDA v maju z rekordno rastjo maloprodaje

Več ameriških zveznih držav, vključno z Oklahomo, kjer ameriški predsednik v soboto načrtuje veliki predvolilni shod je poročalo o rasti primerov okužbe. Dnevno število novih okužb je novo najvišjo vrednost doseglo v Teksasu in v Kaliforniji, medtem ko sta druge najvišje nivoje zabeležili v Floridi in Arizoni.

Medtem so v kitajski prestolnici Peking odpovedali številne polete, zaprli šole in blokirali nekatere soseske, potem ko so oblasti pospešile svoja prizadevanja za zaustavitev izbruha virusa, ki je sprožil strah pred širšo okužbo.

"Trgi so v velikem šoku, da je Kitajska za katero se je zdelo, da je uspešno zatrla bolezen doživela drugi val okužb. Tudi v ZDA pa v številnih zveznih državah beležijo nov val okužb," je dejal Norihiro Fujito iz družbe Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

Vlagatelji so pohiteli z nakupom varnih sredstev, zaradi česar se je donosnost ameriških državnih 10 letnih obveznic znižala za 3 bazične točke na 0,704 odstotka.

Na valutnem trgu se je vrednost jena v primerjavi z dolarjem povzpela za 0,3 odstotka na 106,72 jena za dolar, medtem ko se je vrednost dolarja proti valutam občutljivim na tveganje povečala. Evro je proti dolarju upadel za 0,1 odstotka na 1,1235 dolarja.

Cene nafte so se znižala, tako je vrednost lahke ameriške nafte upadla za 1,9 odstotka na 37,49 dolarja za sod, medtem, ko se je cena nafte znamke Brent znižala za 1,4 odstotka na 40,14 dolarja za sod.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce