Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Graf dneva: Dow proti zlatu

Graf dneva: Dow proti zlatu
July 01
06:12 2016

Za nekaj pogleda na tržne razmere v luči glasovanja za Brexit prejšnji teden, predstavlja današnji graf vrednost indeks Dow Jones v še eni globalni valuti - zlatu.

Današnji graf nam prikazuje, da je trenutno potrebnih za "nakup Dow Jonesa" (gre za razmerje med Dowom in zlatom) 13,2 unče zlata, kar je precej manj od 44,8 unče zlata kolikor jih je bilo potrebnih ob višku, v letu 1999.

Graf dneva: Se bo padajoči trend cene surove nafte kmalu končal?

Od viška v devetdesetih do leta 2011 je indeks Dow Jones (ocenjen v zlatu) utrpel ogromen medvedji trend. Od leta 2011 pa se je zlato znašlo v težavah medtem ko je Dow Jones pridobival na vrednosti. Nedavno se je vrednost delnic močno znižala, medtem ko je začela vrednost zlata zaradi negotovosti povezane z Brexitom spet naraščati.

To je povzročilo, da je indeks Dow Jones (ocenjen v zlatu) upadel do točke, kjer trenutno testira podporo v svojem štiriletnem navzgor obrnjenem trendu.

20160629

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce