Finančni trgi

Prispevki

VIDEO: Short TSLA

VIDEO: Short TSLA
August 27
10:31 2013

Cena delnice avtomobilskega podjetja Tesla Motors nadaljuje z rastjo. Cena je narasla iz 40 dolarjev nad 160 dolarjev v samo petih mesecih.

Na spodnjem videu si lahko pogledate reakcijo enega izmed mnogih borznih trgovcev (malo za šalo, malo za res 😆 ), ki so stavili na padec cene delnice Tesla Motors (oznaka TSLA) oziroma t.i. short delnice TSLA.

Od sedaj je tudi ekipa Finančnih Trgov v tej skupini (TSLA smo prodali pri 168 dolarjev in čakamo na padec).

 

About Author

Luka Gubo

Luka Gubo

je kvantitativni analitik pri podjetju Finančni Trgi d.o.o. in upravljavec sklada FT Quant, in ima dolgoletne izkušnje na področju razvoja kvantitativnih modelov in investicijskih strategij. Njegov fokus je implementacija ugotovitev priznanih svetovnih akademikov v prakso, kar pomeni razvoj investicijskih pristopov, ki imajo visoke tveganju prilagojene donose. Zagovarja popolno transparentnost delovanja in čim bolj sistematično odločanje v investicijskem procesu. Za slovenske medije je pogosto vir informacij ali v obliki posvetov ali pisanja prispevkov in kolumn. Njegovi prispevki in komentarji so bili objavljeni v vseh večjih slovenskih medijih (Planet Siol.net, 24ur.com, Delo, Dnevnik, Finance, RTV Slo, Radio Slovenija, Val202, idr.)

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce