Finančni trgi

Prispevki

Wall Street spet z rekordi

Wall Street spet z rekordi
May 13
07:00 2014

Dva izmed ključnih ameriških borznih indeksov, sta včerašnji trgovalni dan zaključila pri novih rekordnih vrednostih.

Tako je indeks Dow Jones včeraj zrasel za 0,68% in dosegel rekordnih 16,695.15 točke.

Indeks S&P 500 je pridobil 1% vrednosti in dosegel 1,896.65 točke, tehnološki indeks Nasdaq pa je zrasel za 1,77% in dan končal pri 4,143.86 točke.

Delnice največjega zasebnega podjetja v premogovnem sektorju, Peabody Energy, so včeraj po objavi dobrih poslovnih rezultatov zrasle za 2,5%, kar je bilo največ med vsemi delnicami, ki kotirajo na indeksu S&P 500.

Kako podcenjeni so trgi v razvoju?

Delnice podjetja Pinnacle Foods, ki je potrjeno postalo predmet 6,6 milijard dolarjev vredne prevzemne ponudbe, iz strani družbe Hillshire Brands, so včeraj pridobile kar 13% vrednosti potem, ko se je razširila novica, da bodo delničarji za vsako svojo delnico podjetja Pinnacle Foods prejeli 18 dolarjev in še pol delnice družbe Hillshire.

Delnice Appla, ki kotirajo na Nasdaqu so pridobile 1,4% vrednosti potem, ko je podjetje v petek sporočilo, da za 3,2 milijarde dolarjev kupujejo družbo Beats, ki se ukvarja z izdelavo slušalk.

Z 6% rastjo so se nekoliko pobrale tudi delnice socialnega omrežja Twitter, ki so po objavi slabših rezultatov od pričakovanj, v zadnjem obdobju precej izgubile na vrednosti.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce