Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Trump je dejal, da pogovori s Kitajsko lepo napredujejo, a da mora biti sporazum za podpis pravi za ZDA

Trump je dejal, da pogovori s Kitajsko lepo napredujejo, a da mora biti sporazum za podpis pravi za ZDA
November 11
07:03 2019

Ameriški predsednik Donald Trump je v soboto sporočil, da trgovinski pogovori s Kitajsko lepo napredujejo, vseeno pa bodo ZDA s Pekingom dogovor sklenile le v primeru, če bo dogovor pravi za Ameriko. Trump je novinarjem v vojaški bazi Andrews pred odhodom v Alabamo povedal, da pogovori napredujejo počasneje, kot bi si želeli, vseeno pa si Kitajska dogovora želi bolj od njega.

"Mislim, da trgovinski pogovori s Kitajsko potekajo zelo lepo, če se bomo uspeli dogovoriti za sporazum, ki si ga želimo, bo to odlično, če pa sporazum za našo državo ne bo odličen, ga ne bom sprejel," je dejal. "Rad bi sklenil posel, vendar mora biti sporazum pravi za nas," je dejal.

FT Quant brez vstopnih stroškov do konca meseca novembra

"Kitajska si sicer zelo prizadeva za sklenitev dogovora," je dodal Trump. "Trenutno imajo tako najslabše leto v zadnjih 57 letih. Njihova dobavna veriga je razpokana, kot jajce, želijo si skleniti posel, morda se morajo dogovoriti, ne vem, ne zanima me, vse je odvisno od njih."

Trump je hkrati dejal, da je prišlo do napačnega poročanja o ameriški pripravljenosti za dvig uvoznih dajatev, ki so ZDA pripeljale za več deset milijard dolarjev denarja in kmalu "dobesedno sto milijard dolarjev."

"Prišlo je do veliko napačnega poročanja, vseeno pa boste videli kaj bom počel," je dejal. "Poročanje o obsegu umika uvoznih dajatev je napačen," je dejal Trump v zvezi z novicami.

Uradniki obeh držav so sicer v četrtek dejali, da sta se Kitajska in ZDA dogovorile za umik uvoznih dajatev, ki so veljale za blago ena druge v prvi fazi trgovinskega sporazuma, ki bi končal trgovinsko vojno med državama. Vseeno je zamisel naletela na veliko nasprotovanje nekaterih delov Trumpove administracije.

V petek je predsednik Trump v komentarjih, ki so vplivali na cene delnic in dolarja dejal, da se ne strinja s umikom uvoznih dajatev. "Na nič nisem pristal," je takrat dejal novinarjem.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce