Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Trump napadel tovarno “lažnih novic” CNN in pozval k odpustitvi njihovega predsednika Jeffa Zuckerja

Trump napadel tovarno “lažnih novic” CNN in pozval k odpustitvi njihovega predsednika Jeffa Zuckerja
August 31
06:32 2018

Ameriški predsednik Donald Trump je na twitterju napadel predsednika medijske družbe CNN, Jeffa Zuckerja in dejal, da bi moral biti odpuščen. Trump je dejal, da CNN zaradi "sovražnosti in ekstremne pristranskosti" proti njemu, kot medijska organizacija "ne more več delovati".

"Mali Jeff Z se je izkazal za obupnega vodjo, njegova gledanost je zanič, AT&T pa ga bi moral odpustiti, da si prihrani nekaj verodostojnosti!" je zapisal.

Radikalno levi Zucker je trenutno na šest tedenskem dopustu, saj okreva po operaciji na srcu. Pri lastniku CNN-a AT&T navedb Trumpa niso komentirali.

Argentina je zaradi gospodarske krize že zaprosila za posojila IMF

Na drugi strani je CNN sporočil, da naj bi se število njihovih gledalcev v avgustu povzpelo na 707,000 kar je druga najvišja vrednost za ta mesec.

Predsednik Trump ima sicer že dolgo zgodovino pritožb na poročanje CNN-a, kar pa je razumljivo saj po nekaterih študijah omenjena družba negativno o njem poroča v kar 96 odstotkih primerov. Na drugi strani so o prejšnjemu predsedniku Obami poročali skoraj izključno pozitivno.

V svojem drugem tweetu v četrtek je Trump kritiziral tudi poročanje NBC News.

"Kar se dogaja na CNN-u, se v različni meri tudi pri drugih televizijskih mrežah - s tem, da so pri NBC News najslabši," je dejal.

Dodal je, da je "dobra novica", da bi se lahko predsednik NBC News, Andy Lack soočal z odpustitvijo, zaradi svoje obravnave serije domnevnih spolnih nadlegovanj novinarjev in najetja prejšnje voditeljice pri Fox News, Megyn Kelly.

V zadnjih nekaj mesecih je predsednik Trump svoje komentarje namenil tudi Washington Postu, ki je v lasti ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa. V juniju je tako dejal, da omenjeni časopis prodaja "lažne novice", Amazon pa ga je kupil zato, da bi se izognili plačevanju svojih internetnih davkov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce