Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Trump pravi, da še ni pripravljen na sprejem trgovinskega sporazuma s Kitajsko

Trump pravi, da še ni pripravljen na sprejem trgovinskega sporazuma s Kitajsko
September 06
07:21 2018

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj dejal, da ZDA še niso pripravljene na sklenitev sporazuma o trgovinskih sporih s Kitajsko, vseeno pa se bodo pogovori nadaljevali.

Dve največji gospodarstvi na svetu sta do sedaj v trgovinski vojni ena proti drugi uvedli uvozne dajatve za 50 milijard dolarjev blaga, hkrati pa Trump razmišlja o uvedbi uvoznih dajatev na dodatnih 200 milijard dolarjev kitajskega uvoza.

Nekoč ljubljenka medijev – sedaj se je zaradi goljufije njena družba razpustila

"Na pogajanjih s kitajsko nam gre zelo dobro, vseeno pa nismo pripravljeni na sklenitev dogovora, ki bi si ga želeli oni," je Trump povedal novinarjem v Beli hiši, ne da bi pri tem podal podrobnosti. "Še naprej se bomo pogovarjali s Kitajsko. Osebno imam veliko spoštovanje do kitajskega predsednika Šija," je dejal Trump. "A trenutno se zdi, da preprosto ne uspemo doseči dogovora."

Washington je od Pekinga zahteval, da izboljša dostop do svojega trga in izboljša zaščito intelektualne lastnine za ameriška podjetja, zniža industrijske subvencije in zmanjša trgovinsko vrzel v višini 375 milijard dolarjev.

Kitajska je sicer Trumpovo administracijo obtožila uporabo trdih taktik in pozvala k več pogovorom.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce