Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Turkish Airlines naj bi se pripravljal za tožbo proti Boeingu

Turkish Airlines naj bi se pripravljal za tožbo proti Boeingu
December 20
08:03 2019

Letalski prevoznik Turkish Airlines se naj bi po poročanju medijev pripravljal na začetek sodnega postopka proti Boeingu, zaradi negotovosti glede njihovega letala 737 MAX. Omenjen tip letal je prizemljen že vse od marca potem ko je prišlo do dveh tragičnih nesreč v Indoneziji in Etiopiji v katerih je življenje izgubilo 346 ljudi, to pa je proizvajalca letal do sedaj stalo 9 milijard dolarjev.

Pri Turkish Airlines sicer poročil niso želeli komentirati. Letalska družba ima sicer v svoji letalski floti 24 letal 737 MAX. Maja pa je predsednik družbe dejal, da družba pričakuje odškodnino za izgube, ki so nastale zaradi prizemljitve letal.

Podaljšanje akcije – FT Quant brez vstopnih stroškov tudi v decembru!

Iz tiskovne agencije Demroren, kjer so prvi objavili novico, so dejali, da se letalska družba pripravlja na začetek sodnega primera na podlagi negotovosti in nezmožnosti Boeinga, za podajanje ustreznih izjav v nastali situaciji. Pri tem niso navedli virov za svoje poročanje.

Pri Boeingu so sicer v ponedeljek dejali, da bo bodo januarja prekinili svojo proizvodnjo letal 737 MAX, kar bo največja zaustavitev proizvodne linije za podjetje v več kot zadnjih 20 letih. Njihova odločitev je prišla potem ko je Zvezna uprava za letalstvo zavrnila odobritev vrnitve letala v operativno rabo pred letom 2020.

Najhitreje prodajano letalo Boeinga je sicer prizemljeno že po vsem svetu, saj se preiskovalci ukvarjajo z njegovo varnostjo, medtem ko si kupci prizadevajo za prejem odškodnine.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce