Finančni trgi

Prispevki

Twitter bo omilil omejitve količine znakov pri objavah

Twitter bo omilil omejitve količine znakov pri objavah
May 17
07:51 2016

Mikroblogerska spletna stran Twitter naj bi po poročanju Bloomberga, prenehala z štetjem objavljenih slik in povezav v svojih z 140 znaki omejenimi tweeti. Po navedbah vira naj bi bile omenjene spremembe izvedene že v naslednjih dveh tednih.

Družba poročanja zaenkrat še ni komentirala. Vseeno je januarja letos ustanovitelj družbe Jack Dorsey dejal, da bodo pri Twitterju raziskali načine za podaljšanje sporočil, ki jih lahko napišejo uporabniki.

Twitter spet razočaral z svojim poslovanjem

Povezave trenutno zavzamejo do 23 znakov na tweet, kar zmanjšuje razpoložljiv prostor za pisanje uporabnikov, ko delijo svojo spletno vsebino z drugimi.

Omejitev z 140 znaki je prvotno služila temu, da bi se tweeti lahko pošiljali kot tekstovna sporočila. Ko je družba svojo storitev splavila v letu 2006 na trgu še ni bilo pametnih telefonov, mnogi uporabniki pa so svoje tweete pisali kar kot tekstovna sporočila, predenj so jih objavili na spletni strani.

Dorsey je od takrat omejitev označil kot "čudovito omejitev" ki "navdihuje ustvarjalnost in jedrnatost".

Vseeno pa se družba v zadnjem času spopada z težavami pri pridobivanju novih uporabnikov, vrednost njihovih delnic pa je v enem letu padla za več kot 70 odstotkov.

Junija lasni so pri družbi sporočili, da bodo omejitev neposrednih sporočil med dvema uporabnikoma povišali na 10,000 znakov.

Januarja letos je največja kitajska mikroblogerska stran Sina Weibo ukinila svojo omejitev 140 znakov in nekaterim uporabnikom dovolila objavo daljših sporočil.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce