Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Twitter razmišlja o možnost plačanega članstva

Twitter razmišlja o možnost plačanega članstva
March 24
07:28 2017

Pri družbi Twitter razmišljajo da bi med svoje storitve dodali možnost plačanega članstva za podjetja in velike uporabnike. Mikroblogersko socialno omrežje, ki v zadnjih letih ni uspelo povečati svoje baze uporabnikov, bo opravilo raziskave s pomočjo katerih bodo "ocenili zanimanje"za to idejo.

Plačljivo članstvo bi uporabnikom omogočilo uporabo izboljšane različice TweetDecka - Twitter vmesnika, ki omogoča več funkcionalnosti kot Twitter.com. Podjetje sicer ni dalo noben znamenj, da razmišlja o zaračunavanju uporabe za običajne uporabnike njihovih storitev.

Bill Gates ostaja najbogatejši zemljan

Vseeno bi lahko sistem premium članstva Twitterju omogočil nov vir prihodkov v času, ko se uporabniki vse bolj obračajo k drugim omrežjem, kot je naprimer Snapchat. Število aktivnih uporabnikov Twitterja je doseglo plato, medtem ko so oglaševalski prihodki, ki so edini pomembni vir dohodkov za družbo začeli upadati. Twitter ne uspe privabiti oglaševalcev, kljub temu, da je trg spletnega oglaševanja lani dosegel občutno rast.

"Vrednejše"

Pri Twitterju so med majhno skupino svojih uporabnikov opravili raziskavo o ideji. V izjavi so pri družbi dejali: "Redno izvajamo raziskave o povratnih informacij glede izkušenj uporabnikov s Twitterjem in za boljše obveščanje glede naših investicijskih odločitev, zato raziskujemo načine s katerimi bi našo platformo Tweetdeck za družbe naredili še bolj dragoceno."

V elektronskem sporočilu so izbranim uporabnikom razložili kako bo novo orodje delovalo.

"To premium set orodij bo omogočal pregledovanje, objavljanje in signalizacijo orodij, kot so opozorila, trendi in analiza dejavnost, napredno analitiko ter orodja za ustvarjanje in objavo v enem prilagodljivem vmesniku," so zapisali.

Če se bodo pri družbi odločili za splavitev premium računov, bo moral Twitter tekmovati z uveljavljenimi tekmeci kot so SocialFlow in HootSuite - podjetja, ki že več let ponujajo izboljšane načine uporabe Twitterja.

Zakaj je družba potrebovala toliko časa za zagon lastne pobude ni popolnoma jasno. Že leta 2009 je soustanovitelj družbe Biz Stone, dejal, da je družba najela vodjo izdelkov za razvoj premium funkcij, ki pa jih nato niso nikoli izdelali, zaradi česar je Stone leta 2011 družbo zapustil.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce