Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Umrl je soustanovitelj Microsofta Paul Allen

Umrl je soustanovitelj Microsofta Paul Allen
October 16
05:49 2018

Soustanovitelj Microsofta Paul Allen je umrl star 65 let po zapletih povezanih z limfomom. Da boleha za to vrsto raka je oznanil le dva tedna nazaj, so ga prej zaradi istega razloga že zdravili v letu 2009. Da tedna nazaj je dejal, da so njegovi zdravniki in samo osebno "optimistični" glede zdravljenja.

Ob novici je njegov soustanovitelj Bill Gates dejal: "Odhod enega od najstarejših in najljubših prijateljev me je je zelo prizadel... Osebni računalniki brez njegovega dela ne bi obstajali."

V izjavi, ki je potrdila njegovo smrt ga je v ponedeljek popoldne njegova sestra Jody opisala kot "izjemnega posameznika na vseh ravneh". "Paulova družina in prijatelji so bili blagoslovljeni, da so lahko izkusili njegov humor, toplino, njegovo velikodušnost in globoko zaskrbljenost. Tudi ob zelo zahtevnem urniku dela mu je uspelo vedno najti čas za družino in prijatelje," je zapisala v izjavi.

BMW objavil velika vlaganja na Kitajskem

Podjetnik je svoje bogastvo ustvaril skupaj s šolskim prijateljem Billom Gatesom, potem ko sta v letu 1975 skupaj ustanovila tehnološkega velikana Microsoft.

"Od najinih skupnih dnevih na šoli Lakeside, prek najinega partnerstva pri ustvarjanju Microsofta, do nekaterih od naših skupnih človekoljubnih projektov v zadnjih letih je bil Paul vedno pravi partner in dragi prijatelj," je dejal Gates.

"Zaslužil si je veliko več časa, vseeno pa bodo njegovi prispevki v svetu tehnologije in filantrofije živeli tudi v prihodnjih generacijah. Močno ga bom pogrešal."

Allenovo investicijsko podjetje je novico o njegovi smrti potrdilo v ponedeljek zvečer.

"Na milijone ljudi se je dotaknila njegova velikodušnost, njegova vztrajnost pri prizadevanjih za boljši svet in njegovim zanosom, da ustvari čimveč z časom in sredstvi, ki jih je imel na voljo," je zapisal izvršni direktor družbe Vulcan, Bill Hilf.

Ocenjujejo, da je v celotnem življenju za dobrodelnost namenil več kot 2 milijardi dolarjev, vključno za znanstvene, izobraževalne in okoljevarstvene namene. Hkrati je bil veliki navdušenec na športom in je imel v lasti tako košarkaško ekipo Portland Trail Blazers, kot tudi moštvo ameriškega nogometa Seattle Seahawks, ki je leta 2013 odsvojilo naslov prvaka.

V letu 2010 se je zavezal, da bo večino svojega denarja po svoji smrti namenil dobrodelnim namenom.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce