Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

V drugem četrtletju višja zaposlenost v območju evra in EU

V drugem četrtletju višja zaposlenost v območju evra in EU
September 13
12:26 2017

Število zaposlenih se je v drugem četrtletju v območju evra in v EU na četrtletni ravni okrepilo za 0,4 odstotka, kažejo podatki Eurostata. Na letni ravni se je število zaposlenih v območju z evrom povečalo za 1,6 odstotka, medtem ko je bilo v uniji 1,5 odstotka več zaposlenih.

Število zaposlenih v prvem četrtletju letos je v primerjavi z lanskim zadnjim trimesečjem po sezonsko prilagojenih podatkih v obeh območjih naraslo za 0,5 odstotka.

Stopnja revščine v ZDA je upadla na predkrizne nivoje

Po ocenah Eurostata je bilo v drugem četrtletju v EU 235,4 milijona zaposlenih, od tega 155,6 milijona v območju evra. Gre za najvišjo raven zaposlenosti, ki jo je Eurostat doslej zabeležil v obeh območjih.

Med državami članicami so največje četrtletne rasti beležile Malta (+en odstotek), Španija (+0,9 odstotka) ter Grčija in Poljska (obe +0,8 odstotka). Padec so zabeležili na Hrvaškem (-0,8 odstotka), v Latviji (-0,7 odstotka), Romuniji (-0,6 odstotka) in v Estoniji (-0,5 odstotka).

V Sloveniji se je po podatkih Eurostata na četrtletni ravni število zaposlenih povečalo za 0,7 odstotka, na letni pa za 2,8 odstotka.

Vir: STA

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce