Finančni trgi

Prispevki

V Evropi velikost posojil presega vrednost nepremičnin

V Evropi velikost posojil presega vrednost nepremičnin
March 30
07:14 2010

Razlika v vrednosti nepremičnin in posojil zanje utegne v Evropi prihodnje leto doseči 156 milijard evrov.
Kako rešiti zagato, ko posojila investitorja presegajo vrednost z njimi financiranih nepremičnin, bo najtrši nepremičninski oreh letos in prihodnje leto v Evropi, ocenjuje analitska družba DTZ . Težave investitorjev pri poravnavanju posojil so del vsakdanjika tudi že v Sloveniji.


Banke v Sloveniji so podjetjem, ki se ukvarjajo z gradbeništvom ali nepremičninskim poslovanjem, dale za 4,4 milijarde evrov ali 9,1 odstotka vseh posojil, kažejo podatki Banke Slovenije za konec lanskega septembra. Pri tem so več kot 90-dnevne zamude pri odplačevanju posojil banke zaznavale v 7,8 odstotka primerih. Težave investitorjev pri poravnavanju posojil v Sloveniji torej niso zanemarljive. Njegova razsežnost pa je veliko večja v Evropi, ugotavlja DTZ, ki se omejuje le na poslovne nepremičnine.

Več na Finance.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce