Finančni trgi

Prispevki

V Raiffeisen banki zavračajo obtožbe o ponarejanju podpisov

V Raiffeisen banki zavračajo obtožbe o ponarejanju podpisov
June 24
07:13 2015

V Raiffeisen banki so v preteklem tednu sprožili interni postopek in temeljito pregledali dokumentacijo, povezano s krediti v švicarskih frankih. Z internim pregledom so potrdili, da do ponarejanj podpisov v banki ni prišlo, so iz banke sporočili danes. Tako zavračajo obtožbe Združenja frank in pričakujejo javno opravičilo.

V Raiffeisen banki so po očitkih iz medijev, da naj bi banka ponarejala podpise svojih strank, sprožili interni postopek v skladu s pravilniki. Kot zagotavljajo, so pregledali tako dokumentacijo kredita stranke, ki jih je v okviru Združenja frank obtožila ponarejanja, kot tudi drugo dokumentacijo kreditov v švicarskih frankih. "Interni pregled je pokazal, da ponarejanja podpisov s strani banke ni bilo," so poudarili v sporočilu za javnost.

V Raiffeisen banki zavračajo namigovanja, da je banka naknadno urejala in podpisovala izjave strank o seznanitvi z valutnim tveganjem oziroma dajala zaposlenim kakršnakoli navodila za to. Kot zagotavljajo, so interna navodila banke in postopki za odobravanje kreditov natančno predpisani.

Banke ponarejale podpise posojilojemalcev v frankih?

V Raiffeisen banki sedaj pričakujejo javno opravičilo Združenja frank, ki trdi, da je banka ponarejala podpise kreditojemalcev. V nasprotnem primeru pa razmišljajo tudi o možnih pravnih ukrepih.

Očitki iz Združenja frank so bili nepričakovani, saj je bilo predhodno sodelovanje med strankama po besedah vodstva v Raiffeisnu korektno. Raiffeisen banka je na primer ena redkih bank, ki je Združenje frank sploh sprejela na sestanek, so dejali.

V Raiffeisen banki ob tem zagotavljajo, da strankam že več let ponujajo konverzijo posojil iz frankov v evre, in sicer z možnostjo, da zadržijo enako ugodno realno obrestno mero oziroma pribitek. "Kljub večkratnemu pisnemu obveščanju strank, da imajo možnost konvertirati kredit iz frankov v evre, se je za to možnost v zadnjih letih odločilo zelo malo strank - le štirje odstotki," dodajajo v banki.

Vir: STA

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce