Finančni trgi

Prispevki

Več kot 15.700 zamenjav dobavitelja in več kot 1,2 mio evrov prihrankov za slovenske potrošnike!

Več kot 15.700 zamenjav dobavitelja in več kot 1,2 mio evrov prihrankov za slovenske potrošnike!
January 22
07:54 2018

Zveza potrošnikov Slovenije je pod sloganom "Zamenjaj in prihrani #2" zelo uspešno zaključila že drugi skupinski nakup energije.

Dobavitelja elektrike ali plina je v okviru kampanje ZPS zamenjalo več kot 13.200 gospodinjstev oziroma je bilo sklenjenih več kot 15.700 pogodb, saj so potrošniki v posameznih gospodinjstvih zamenjali tako dobavitelja elektrike kot plina. V drugem skupinskem nakupu je sodelovalo več gospodinjstev (13.216) kot v prvem skupinskem nakupu (12.300), ki se je zaključil v 2015, višji so tudi skupni prihranki.

Po delnem zaprtju poslovanja ameriške vlade so delniški trgi izgubljali na vrednosti

Odziv potrošnikov dokazuje, da si potrošniki želijo tovrstnih skupinskih nakupov, ter da so potrošniki akcijo "Zamenjaj in prihrani #2" vzeli za svojo. Potrošniki so prepoznali, da skupaj z ZPS lahko varno opravijo zamenjavo dobavitelja, ob tem pa sklenejo pogodbo brez vezave in skritih stroškov, z navzgor omejeno ceno za 12 mesecev, dobavitelj pa jim bo tudi pravočasno sporočil ceno za prihodnje obdobje.

Skupno več kot 1,2 mio evrov prihrankov

Na ZPS so zadovoljni z odzivom potrošnikov, tokrat so rezultati celo presegli njihova pričakovanja. Breda Kutin je poudarila: »Potrošniki so v okviru kampanje Zamenjaj in prihrani #2 skupaj prihranili več kot 1,2 milijona evrov.«

Dobavitelja zamenjalo več kot 13.200 gospodinjstev

V okviru kampanje so na ZPS zabeležili 12.960 zamenjav dobavitelja elektrike in 2765 plina v 13.216 gospodinjstvih. »Na ZPS smo ponovno dokazali da smo združeni s potrošniki močnejši, da lahko dosežemo dobre ponudbe, a ključni korak je na strani potrošnikov, da dobavitelja tudi zamenjajo. Odstotek tistih, ki niso še nikoli zamenjali dobavitelja, ostaja (pre)visok,« je poudarila Breda Kutin, predsednica ZPS.

Prebudili tudi trg

ZPS je ponovno uspela »prebuditi« energetski trg za potrošnike v Sloveniji, saj so tudi med in po drugem skupinskem nakupu energije posamezni ponudniki znižali cene za gospodinjstva, zato so skupni prihranki potrošnikov, ki so zamenjali dobavitelja energije, še večji. "Dokazali smo, da s skupinskimi nakupi za potrošnike dosežemo ugodne ponudbe na trgu, zato bomo s tovrstnimi aktivnostmi nadaljevali tudi v prihodnje,« je izpostavila Breda Kutin.

Vir: ZPS

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce