Finančni trgi

Prispevki

Več sredstev za samozaposlitve

Več sredstev za samozaposlitve
June 15
09:04 2012

S povečanjem sredstev želi ministrstvo nadaljevati ustvarjanje novih zaposlitvenih možnosti s spodbujanjem podjetništva.

Po pridobitvi subvencije zavoda za zaposlovanje je treba zaposlitev obdržati najmanj dve leti. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o povečanju sredstev za program Subvencije za samozaposlitev 2010. Obseg dodatnih sredstev, ki so namenjena izvajanju programa, znaša 18,7 milijona evrov, so sporočili z ministrstva. Skupna vrednost programa je sedaj dobrih 65 milijonov evrov. 

Program izvajajo v okviru operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013 in je sofinanciran iz sredstev Evropskega socialnega sklada. Program je bil potrjen v letu 2010, piše STA.

Joj, zakaj delovnih mest ni, diplome pa postajajo ničvredne?

S povečanjem sredstev želi ministrstvo nadaljevati ustvarjanje novih zaposlitvenih možnosti s spodbujanjem podjetništva v obliki subvencij za samozaposlitev in neprekinjeno ohranitev samozaposlitve za obdobje najmanj dveh let.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce