Finančni trgi

Prispevki

Večje škode lani zmanjšale dobiček skupine Sava Re

Večje škode lani zmanjšale dobiček skupine Sava Re
March 09
08:59 2018

Skupina Sava Re je v letu 2017 zbrala za 517,2 milijona evrov bruto premij, kar je 5,5 odstotka več kot leta 2016 in tudi 4,7 odstotka več od načrtov. Čisti dobiček je ustvarila v okviru načrtovanega, so pa nanj pomembno vplivale večje škode. Znašal je 31,1 milijona evrov, kar je 5,5 odstotka manj kot leto prej.

Skupina Petrol v letu 2017 z 12-odstotno rastjo dobička

Poslovanje skupine Sava Re je bilo v letu 2017 zaznamovano z rastjo premije na vseh trgih, kjer deluje. V Sloveniji je bila rast bruto premij premoženjskih zavarovanj 5,7-odstotna, življenjskih zavarovanj pa 3,7-odstotna. Visoko, skoraj 10-odstotno rast premije je skupina Sava Re dosegla na tujih trgih, in sicer tako pri premoženjskih kot pri življenjskih zavarovanjih.

Na 5,5-odstotno zmanjšanje čistega dobička glede na predhodno leto je vplivalo več škodnih dogodkov zaradi naravnih nesreč tako v zavarovalnem kot tudi v pozavarovalnem delu dejavnosti, so pojasnili v Savi Re. Bruto škode so bile za 14,9 odstotka višji kot leto prej, čisti odhodki zanje pa so zrasli za 10,3 odstotka.

Vir: STA

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce