Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Twitter v prvem četrtletju z slabo prodajo

Twitter v prvem četrtletju z slabo prodajo
April 29
07:02 2015

Twitter poroča, da so v prvih treh mesecih letošnjega leta ustvarili nižje prihodke od pričakovanj, saj se njihovi novi izdelki niso prodajali po napovedih.

Podjetja za mikro bloganje je tako opozorilo, da pričakujejo, da se bo negativni vpliv na njihove prihodke nadaljeval do konca finančnega leta. "To je za naše izdelke še začetno obdobje," je dejal izvršni direktor Twitterja, Dick Costolo.

Podjetje je tako v prvem trimesečju ustvarilo 399 milijonov evrov prihodkov, kar je 74% več kot v enakem lanskem obdobju, a še vedno manj od napovedi analitikov.

Poleg tega je družba v četrtletju zabeležila izgubo v višini 148,2 milijona evrov, kar je več kot v enakem lanskem obdobju, ko je izguba dosegla 121,1 milijona evrov.

Twitter posloval boljše od pričakovanj, a še vedno v rdečem

Kljub vsemu se je mesečno število uporabnikov v obdobju povečalo za 18%, na 302 milijona. Direktor Costolo je dejal, da ostaja družba še naprej prepričana v svojo "dolgoročno priložnost". "Imamo močan položaj na trgu, za katerega verjamemo, da nam bo pomagal pri večjem odzivu oglaševalcev v prihodnosti," je dodal.

Pri Twitterju so sporočili še, da nameravajo kupiti tehnološko družbo TellApart, poleg tega pa so objavili še dosego dogovora z družbo Google, s katero si želijo izboljšati svojo uspešnost pri oglaševanju.

Iz družbe so sporočili še, da pričakujejo za celo leto prihodke v višini med 1,99 in 2,085 milijarde evrov, kar je manj od decemberske napovedi, ki je predvidevala celoletne prihodke v višini med 2,12 in 2,175 milijarde evrov.

Delnice družbe so na borzi v New Yorku po objavi rezultatov, strmoglavile za kar 18%.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce