Finančni trgi

Prispevki

KAKO OBOGATETI: Na katerega od naslednjih 5 načinov stavite vi?

KAKO OBOGATETI: Na katerega od naslednjih 5 načinov stavite vi?
April 02
06:50 2014

Pred dnevi je bila na eni izmed tujih televizijskih programov zanimiva oddaja o tem, kako obogateti. V oddaji so izpostavili naslednjih 5 predpostavk:

1. Zadeneš na loteriji
2. Se bogato poročiš
3. Se tožiš in zmagaš (aktualno predvsem za ZDA)
4. Podeduješ bogato dediščino
5. Obogatiš s pametnimi investicijami

Verjeli ali ne, zadnja iztočnica je dobila le kratkih 5 minut slave, čeprav iz statističnega vidika ravno zadnja možnost ponuja največjo verjetnost za osvojitev bogastva.

Zakaj imamo o najbogatejših popolnoma zgrešeno sliko?

In kako razmišljajo pametni investitorji?

V spodnjem video prispevku Michael J. Mauboussin predstavi pomembne zapovedi, ki jih pametni investitorji zasledujejo. Michael J. Mauboussin je glavni investicijski strateg na Legg Mason Capital Management, pred tem je bil generalni direktor in investicijski strateg pri Credit Suisse.

Kot izredni profesor financ je poučeval na Columbia Business School, v letu 2009 pa je prejel Dean's Award za izjemno učenje – gre za odlikovanje, ki jih je prejela le sedem profesorjev.

Glede na dane nasvete je video prispevek vsekakor vreden ogleda!

VIDEO:

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce