Finančni trgi

Prispevki

Rado Pezdir o finančni trgih

Rado Pezdir o finančni trgih
October 01
09:47 2014

Popularno mnenje je, da so finančni trgi neka oblika igralništva, namenjena zgolj hazardiranju in finančnim prevaram, ki na koncu opustošijo ekonomijo.

Predavanje se bo dotaknilo tega mita in ga skušalo ovreči ter pokazati, da so finančni trgi ključen element delovanja ekonomije ter da je mehanizem njihovega delovanja daleč od igralništva, oziroma da izraz casino kapitalizem ne opisuje finančnih trgov, čeprav je ta izraz izjemno popularen.

Imajo trgi v razvoju še prostor za rast?

Na podlagi izbrane platforme bomo pokazali, kako se trguje v živo, kaj je donos in kaj tveganje ter zakaj je matematika ključna pri nastavljanju strategij, s katerimi se vstopa na finančne trge.

VIDEO:

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce