Finančni trgi

Prispevki

VIDEO:Ali si res želimo, da naši otroci postanejo SENDVIČ GENERACIJA?

VIDEO:Ali si res želimo, da naši otroci postanejo SENDVIČ GENERACIJA?
February 29
09:11 2012

Po raziskavi Inštituta za ekonomska raziskovanja v Sloveniji za pokojnino znatno premalo varčujemo. Povprečna premija na prebivalca znaša le 36 EUR. To je slaba uteha za večino tistih, ki verjamejo, da so s tem rešili finančni problem svoje pokojnine.

Slovenci smo izjemno varčni!

Z mesečno premijo 36 EUR bi potrebovali več kot 40 let in pol, da bi po kriterijih v zgornjem primeru privarčevali 100.000 EUR. Toliko časa imajo le tisti, ki še niso, ali pa so šele začeli graditi svojo poslovno kariero. S tem mislim mlajšo populacijo, ki je zaposlena šele kratek čas in študente.

Vedno se najdejo potrebe, za katere moramo nameniti nekaj kapitala. Zato se dostikrat zgodi, da se v misli prikrade ideja, da lahko varčevanje za pokojnino še malo počaka. “Samo tole še poravnam, potem pa začnem varčevati za pokojnino. Saj je še dosti časa.” Denarja nikoli ni preveč, čas pa neusmiljeno teče. Ste tudi vi eden izmed njih?

Vir: Finančna hiša

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles