Finančni trgi

Prispevki

VIDEO: 10 zlatih pravil pri investiranju

VIDEO: 10 zlatih pravil pri investiranju
December 13
09:33 2011

V spodnjem videu si lahko ogledate 10 zlatih pravil, za lažje razumevanje pa smo jih za vas strnili v naslednjih točkah:

1. Naredite plan za vaše trgovanje - ali veste, kaj to je trgovalni plan in kako ga uspešno narediti?

2. Striktno se držite se vašega načrtovanega trgovalnega plana.

3. Vedno trgujte s stop naročilom. Uporabljajo ga namreč vsi izkušeni in profesionalni traderji in dokler tega preprostega naročila ne boste uporabljali tudi vi, se boste po nepotrebnem izpostavljali velikem tveganju in posledično enormni izgubi vašega kapitala.

4. Razpršite svoj kapital in investirajte oziroma trgujete na različnih, po možnosti nekoreliranih (nepovezanih) trgih. Obstaja namreč majhna verjetnost, da boste na popolnoma vseh trgih doživeli velike izgube (seveda pa to ne pomeni, da to ni mogoče).

5. Iščite prave priložnosti in se izogibajte trgovanju na manjših časovnih okvirih z majhnimi ciljanimi dobički. Bodite osredotočeni na velike premike.

VIDEO: Kako razmišljajo pametni investitorji

6. Trgujte s trendom, ker je iz vidika verjetnosti lahko vaš najboljši prijatelj ('Trend is your frend').

7. Ne sprejemajte naložbenih odločitev na podlagi novic za širšo množico - ko vi izveste novico, se trg praviloma že zdavnaj prilagodi novici in je takrat za vas že prepozno.

8. Ne poslušajte zgolj nasvetov borznih hiš. Morate razumeti, da borzne hiše pogosto počne tisto, kar je dobro za njih in ne kar je dobro za vas.

9. Pri trgovanju je sicer mogoče bajno zaslužiti, a najpomembnejše pri tem je obdržati glavnino kapitala z uporabo kombinacije stop naročil in uporabe le dela sredstev za trgovanje.

10. Zadnja in najpomembnejša - disciplina. Vseh pravil se moramo držati vseskozi in v vsaki situaciji, kljub temu da nam šesti čut veleva drugače. Že zgolj ena nedisciplinirana poteza, ki se na koncu izkaže za nespametno, nas lahko spravi ob vsa sredstva na trgovalnem računu ali nas celo pahnejo v pravi finančni polom.

 

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce